Koude maar zonovergoten intocht Sinterklaas in Waspik!

WASPIK – Grote drukte zondagmiddag op het erf van Jachthaven Scharloo. Een paar honderd kinderen met hun ouders en grootouders waren gespannen in afwachting van de komst van de boot met Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Er stond een koude wind, maar de intocht zorgde voor warme gevoelens bij de Waspikse kinderen!

Het Sinterklaas Comité had alles weer netjes voor elkaar. Iets na enen kwam een bootje met vijf Zwarte Pieten uit noordelijke richting aangevaren richting de mensenmassa. Het bleek de voorbode van de grote boot met daarop Sinterklaas en een grote groep Pieten. De gouden staf van Sinterklaas glinsterde in de zon en stak daarmee fel af tegen de strakblauwe lucht.

Sinterklaas werd verwelkomd door de kinderen die enthousiast met hun vlaggetjes zwaaiden. Aan de kade stond burgemeester Kleijngeld die de Goedheiligman de hand schudde. Op het podium stond nog een coryfee: Waspikker Maarten van der Weijden. De zwemkampioen en plaatselijke held kreeg van Sinterklaas een zwemdiploma Z uitgereikt.

Na het gezamenlijke dansje vertrok het Spaanse gezelschap naar Den Bolder waar het Sinterklaas Comité een leuk programma in petto had voor de kinderen. Zo keurden twee bakpieten de pepernoten die een aantal kinderen thuis hadden gebakken. De kern van het programma was The SINT factor: een talentenshow voor de kleinsten uit Waspik met Sinterklaas en een tweetal Zwarte Pieten als jury. Het niveau lag zo hoog dat er geen uiteindelijke winnaar bepaald kon worden; alle deelnemers ontvingen een prijs in de vorm van een chocoladeletter. De middag werd afgesloten met een feest dat sterk aan carnaval deed denken: lange polonaises van kinderen en pieten en kinderen op het podium die uit hun dak gingen met de feestmuziek. Met de geslaagde intocht is het Sinterklaasfeest in Waspik officieel begonnen en wordt het voor de kinderen aftellen tot 5 december.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen