Eerste driepunter WSC

WSC doelman Rodney Schrauwen: puike reddingen

Na vier nederlagen en één gelijkspel wist WSC afgelopen zondag de eerste overwinning van deze competitie binnen te halen. Koploper Cluzona ging onderuit in Waalwijk, waar het voor het thuispubliek billenknijpen was in de slotfase.

Het Westbrabantse Cluzona (CLUb Zonder Naam)kwam zondag als ongeslagen koploper van de tweede klasse E naar Waalwijk (11 uit 5), terwijl thuisploeg WSC slechts één puntje had weten te vergaren en rode lantaarn drager was. Maar daar was in de eerste helft niets van te merken. WSC speelde uitstekend, was de betere ploeg en creëerde volop kansen. De ploeg stond goed en had de controle over de wedstrijd. En ditmaal werden de kansen ook benut, want na ruim een half uur stond het al 3-0 voor de Waalwijkers. Yannick Burleson en tweemaal Mounir Maamar zorgden voor de productie. Met deze comfortabele voorsprong werd de rust gehaald.

Na de thee gooide de ploeg uit Wouw het over een ander boeg. Er werd hoog druk gezet en er werd gejaagd op doelpunten. Maar de eerste grote kans was voor de thuisploeg, maar de 4-0, waarmee de wedstrijd definitief in het slot zou zijn gegooid, viel niet. Ruim 20 minuten voor tijd kwam Cluzona op 3-1 en kwamen de Waalwijkers onder grote druk te staan. Toen in de 81e minuut de 3-2 viel was het van Waalwijkse zijde vrouwen en kinderen eerst. Maar daar waar de pechduivel WSC de laatste weken dwarszat, zat nu een engeltje op de lat in de slotfase. Tot tweemaal toe bracht de dwarsligger redding. Voeg daar een stel puike reddingen van doelman Rodney Schrauwen aan toe en dan lukt het deze keer wel om een mooi resultaat binnen te slepen. Het hard werkende WSC pakte de eerste overwinning.: 3-2. Weliswaar zwaar bevochten, maar op basis van de uitstekende eerste helft ook niet onverdiend.
WSC is nu hekkensluiter af en hopelijk komen vorm en vertrouwen weer sterker terug.

Zondag aanstaande gaat WSC op bezoek bij middenmoter Madese Boys.