Expositie Anne de Meij en Hans Baten

Een van de kunstwerken van Hans Baten
Een van de kunstwerken van Hans Baten
Foto: KCW

WAALWIJK – Tot en met 26 november 2018 is er een expositie in Kunstencentrum Waalwijk met werk van Anne de Meij (schilderijen) en Hans Baten (keramiek).

Anne de Meij maakt sfeervolle figuratieve schilderijen met acrylverf waarin verschillende materialen verwerkt zijn, zoals marmerpoeder, zijdepapier, zilverpigment en bladgoud. Daarnaast heeft zij zich ook verdiept in het maken van fresco’s. Niet zoals dat eeuwen geleden gebeurde op een wand of plafond, maar op losse panelen. Met een mortel van gebluste kalk en zand. In de bovenste natte kalklaag wordt de afbeelding geschilderd met natuurlijke pigmenten. Geen religieuze figuren zoals op de oude fresco’s die je vaak ziet in Italiaanse kerken, maar hedendaagse vrouwen in de sfeer en de kleuren van toen. Heden en verleden, uiteenlopende technieken, verschillende materialen, maar altijd geïnspireerd door mensen.

What are they waiting for (Anne de Meij)

Hans Baten (1949, ‘s-Hertogenbosch) is vaste exposant van galerie Dutch Art en Design in Den Bosch. Hoewel hij ook in opdracht werkt, is zijn werk voor het merendeel vrij en onafhankelijk van de wensen van een opdrachtgever. Hans vindt zichzelf geen kunstenaar, wel vormgever. Plotse invallen, foto’s of ideeën vormen vaak de aanleiding voor zijn beelden. De werken worden verpakt in herkenbare situaties die door de meegegeven titels uitnodigen tot een nadere beschouwing of de kijker op het verkeerde been proberen te zetten. Er is altijd sprake van een interactie tussen beeld en titel. Vaak met humor.

De expositie in Kunstencentrum Waalwijk (Irenestraat 3) is te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen