SSC’55 verliest ook de tweede derby

Naar schatting tegen de 600 toeschouwers bezochten afgelopen zaterdag sportpark Van Wijlen voor de derby SSC’55-SV Capelle. Het laatste onderlinge treffen, vorig seizoen, eindigde in een eclatante 3-0 overwinning voor de geelzwarten.

Met veel elan gaan beide ploegen vanaf acquit de strijd aan. In de 3e minuut is er een kansje voor Emanuel Nsita, maar hij schiet voor SSC’55 net naast het doel. Na 10 minuten probeert Onur Ulusan het voor SV Capelle met een schot, maar ook hij schiet naast. Een paar minuten later heeft Ulusan wel succes, als de defensie van SSC’55 met enkele korte combinaties wordt uitgespeeld en hij met een knappe volley de 0-1 binnen werkt. De wedstrijd ontwikkelt zich tot een aantrekkelijk duel, met veel inzet aan beide kanten.

In de 20e minuut zet Erwin v.d. Hoven een prachtige aanval op over links. Met een perfecte voorzet bedient hij de toegesnelde Boyd de Jong, die de bal van dichtbij voor het inleggen heeft, maar hij knalt hem hoog over het doel. Twee minuten later is het wel raak, als Emanuel Nsita zijn directe tegenstander uitspeelt en vanaf rechts een voorzet op maat aflevert, die door Erwin v.d. Hoven feilloos wordt ingekopt, 1-1. SV Capelle laat in de fase hierna zien toch over betere voetbalkwaliteiten te beschikken. Snel combinerend weten de bezoekers de nodige aanvalskracht te ontwikkelen. Na een klein halfuur levert Onur Ulusan een schot af dat net langs de kruising gaat. Kort hierna geeft Quinten van Caem een assist op Davey van Balkom, die het doelman Gijs Nieuwenhuizen met een slap schotje niet moeilijk maakt. Van Balkom zit deze middag niet goed in de wedstrijd. Vijf minuten voor rust ontstaat voor het doel van SSC’55 een soortgelijke situatie als bij het eerste doelpunt. De defensie wordt wederom uitgespeeld en Onur Ulusan kan zijn tweede doelpunt laten noteren, 1-2. Dit is tevens de ruststand.

Na de hervatting is SV Capelle de beter voetballende ploeg. Justin van Ark heeft pech bij een schot op de lat. Na ruim een kwartier plaatst Vedad Hadzic een vrije trap direct op doel. Doelman Gijs Nieuwenhuizen redt knap. Vijf minuten later missen zowel Serhan Eyupoglu als Quinten van Caem een uitgelezen scoringsmogelijkheid voor SV Capelle. SSC’55 geeft wel tegengas, maar weet geen echt uitgespeelde kansen te creëren. Voor SV Capelle schiet Jimmy Moonen in het zijnet. Aan de andere kant zeilt een onverwacht schot van Erwin v.d. Hoven naast het doel. De wedstrijd lijkt dan wat dood te bloeden. Vier minuten voor tijd komt SSC’55 goed weg als Serhan Eyupoglu zijn kopbal via de paal naast ziet gaan. In blessuretijd krijgt SSC’55 eerst nog een paar kansjes uit een corner, die op niets uitlopen, waarna invaller Daryll-Lee Maasland voor SV Capelle de kers op de taart mag zetten en 1-3 scoort.

SSC’55 verliest, na de derby tegen NEO’25, ook de tweede derby, zij het dat het spelniveau er nu een stuk beter uitzag. Aanstaande zaterdag speelt SSC’55 uit bij RFC in Raamsdonksveer. Aanvang 14.30 uur.