VV NEO’25 knokt zich naar één punt

Foto: Pixabay

Op zaterdagmiddag 20 oktober 2018 stond er voor VV NEO’25 een lange verplaatsing op de rol. De Sprangse ploeg mocht op het pittoreske Sportpark Het Plein in Hei- en Boeicop aantreden tegen HSSC’61. Deze onbekende tegenstander verzamelde tot op heden een viertal punten, terwijl VV NEO’25 zes punten op zijn conto heeft staan. VV NEO’25 trad in dezelfde formatie als vorige week aan.

Het begin van VV NEO’25 was eveneens vorige week goed, maar daarna zakte het spelpeil van de Sprangse formatie naar een bedenkelijk. De thuisploeg profiteerde daar al binnen het kwartier van. Lucas van Dam kreeg teveel ruimte op de Sprangse zestienmeter en schoof het leder in de onderhoek: 1-0. VV NEO’25 moest hierdoor al snel in de achtervolging, maar kon niet echt een vuist maken. Bij een van richting veranderd schot van Robin Rosenbrand had de Heicopse doelpost niettemin hulp van de deklat nodig. HSSC’61 bleef de meest dreigende ploeg, zonder dat dit veel gevaarlijke momenten voor het doel van Sam Brok opleverde. Op slag van rust ontsnapte Jordy Rosenbrand aan de aandacht van de verdedigers van de thuisploeg, maar hij trof het zijnet. In de tegenaanval wist Lucas van Dam de Sprangse buitenspelval te omzeilen alvorens het speeltuig over doelman Sam Brok te knikken: 2-0. Dit bleek tevens de ruststand te zijn.

Bij VV NEO’25 bleef de geblesseerd geraakte Nino van Leuveren in de kleedkamer achter. Zijn plaats werd over genomen door Laurens Bogers. Na rust tapte VV NEO’25 gelukkigerwijs voor de massaal meegereisde aanhang uit een ander vaatje. De eerste mogelijkheid ontstond toen Nick van Gils zijn opponent de bal ontfutselde, maar helaas schoot hij voorlangs. VV NEO’25 bleef druk houden op het doel van de thuisploeg om de aansluitingstreffer te forceren. Zowel Mitch Soffner als Peter van Beek werden binnen de lijnen gebracht om de voorwaartsen te versterken. In de omschakeling was HSSC’61 tot tweemaal toe dicht bij de genadeklap. Eerst had Sam Brok een knappe reflex in huis, daarna wist Laurens Bogers de bal net voor de lijn weg te halen. Halverwege de tweede helft vond Mitch Soffner de ijverige Nick van Gils die vervolgens koelbloedig afrondde en de spanning terugbracht. VV NEO’25 bleef kansen creëren. Achtereenvolgens troffen Jordy Rosenbrand, Nick van Gils (2x) en Nicky van Wanrooy het aluminium van de thuisploeg. Met nog minder dan 10 minuten op de klok etaleerde Nicky van Wanrooy zijn sublieme techniek door het leder met veel gevoel in de kruising te krullen en de op basis van de tweede helft terechte gelijkmaker aan te tekenen. In de absolute slotfase werd HSSC’61 nog gedecimeerd nadat Lucas van Dam met een harde tackle Giorgio Kerst onderuit veegde. Aan de stand veranderde tot het laatste fluitsignaal van arbiter Ronald de Fijter niets meer.

Wie na de eerste helft nog gedacht had dat VV NEO’25 een punt mee naar huis kon nemen, was hoogstwaarschijnlijk voor gek verklaard. In de onvoorspelbare derde klasse D kan echter alles gebeuren. VV NEO’25 zal echter iedere week met dezelfde strijd en instelling als de tweede helft aan moeten treden om kans te maken op een resultaat. De mannen van oefenmeester Stefan Brok zullen constanter moeten worden. Volgende week ontvangt VV NEO’25 op Sportpark de Gaard Asperen. Onder leiding van arbiter Kevin Konings zal er om 15.00 uur worden afgetrapt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen