R.W.B. haalt maximale uit slotfase van de 1e en 2e helft

RWB begon niet goed aan de eerste helft van de eerste thuiswedstrijd van seizoen 2018-2019. Reden waarom het na 8 minuten spelen met 0-1 achter stond tegen Gilze.

Het verschil tussen Gilze en RWB is dat Gilze de laatste jaren een vaste waarde in de KNVB 3e klasse is, RWB heeft de doelstelling om een stabiele 3e klasser te worden maar moet zich daarin nog bewijzen. Dit besef kwam na de 0-1 van Gilze en RWB draaide dan ook in het restant van de eerste helft de wedstrijd helemaal om. Kevin Remie, die na de wedstrijd gekozen zou worden tot Man van de Wedstrijd, maakte dan ook na 23 minuten spelen de gelijkmaker. In een voor RWB wel heel lekker moment, één minuut voor rust, mocht RWB door een goal van Dennis Timmermans zelfs met een voorsprong gaan rusten. In de tweede helft kwam Gilze weer beter in de wedstrijd waardoor in de 52e minuut de gelijkmaker op het scorebord kwam. RWB bleef deze tweede helft op karakter overeind en voetbalde als een team de wedstrijd uit. Het venijn zat net zoals in de eerste helft ook de tweede helft in de staart. In de 90e minuut was het centrale verdediger Paul van Oudhuizen die voor de 3-2 zorgde. Een belangrijke goal die RWB de eerste winst en de drie punten opleverde.

Voor RWB was zondag 30 september ook al goed begonnen, RWB-2 had eerder de thuiswedstrijd tegen HHC’09 met 2-0 gewonnen en heeft nu beide wedstrijden in de nieuwe competitie met winst afgesloten. RWB-1 zal om volgende week weer een goed resultaat te behalen wederom karakter moeten tonen, deze wedstrijd gaat namelijk tegen Oosterhout wat zich in de zomer heeft versterkt en inmiddels 6 punten heeft uit 2 wedstrijden.