Baardwijk speelt gelijk tegen OVC ’26

Vandaag een thuiswedstrijd tegen onze gasten OVC ‘26 uit Tilburg. In de wedstrijdbespreking legt onze trainer Emiel de sterke en zwakke plekken van onze gasten uit. Onze tacktiek is simpel, vol druk zetten in het begin en moe spelen die gasten.

Pupil van de week is Tijl Moonen. Na de aftrap gaat Tijl alleen op de keeper af en maakt 1-0 voor Baardwijk. Na de tweede aftrap begint de wedstrijd pas echt. In de derde minuut krijgt onze spits Tina een niet te missen kans, die hij jammer genoeg toch mist. In de vierde minuut scoort onze tegenstander na een foutje van balverlies, omschakeling en rugdekking de 0-1, ik weet niet of dit nu met snelheid of lengte te maken heeft. In de 22e minuut een vrij trap van Bartje Rombouts. Hij raakt de lat. Maar dan in minuut 43 krijgt Delano een voorzet van Kevin (Vis), die niet te missen is. Iedereen staat al klaar om te juichen en, ja en dan mist hij de beste speler van Baardwijk volgens Tijl. Nog voordat we kunnen treuren komt er een fluwelen pass van Tom op onze spits Tina, die denkt dit gebeurt mij geen twee keer en maakt in minuut 46 zoals alleen een echte spits dat koel en beheerst kan met een boogballetje de 1-1.

Het is rust en we zoeken de kleedkamer op. Om toch wat meer zekerheid in te bouwen komt er een tactische wissel. Spits Tina wordt gewisseld voor Dylan. In de 38ste minuut wordt er een weergaloze aanval opgezet die begint met een steekbal van Dylan op Ugur, en die hem heerlijk voorzet op het koppie van Delano: 2-1. In de 50ste minuut alweer een voorzet van Tom op de kop bij Vis die op de paal kopt, de kansen nemen toe. Minuut 67: na een passeer beweging een schot op doel van Delano die kort hierna wordt gewisseld voor zijn neef Ricardo. Zet OVC’26 hier niets tegenover, jawel ze blijven de lange bal hanteren en krijgen af en toe een kansje, lange Jan heeft koppend zijn meerdere moeten erkennen in Vis de tweede helft. in minuut 82 komt er een heerlijke voorzet van Bartje op de kop van Isak, maar ook die sterft in schoonheid. dan in minuut 85 krijgen onze gasten een vrije trap net buiten de zestien, de een zal zeggen hij raakt hem goed want hij zit, ik zeg het is een mislukte voorzet die er per ongeluk in gaat: 2-2. We gaan voor de winst, uit een corner een kopbal van max die de keeper heerlijk pakt. Minuut 90: een actie van Bartje de 16 in, een schot.. zou het.. maar nee, zijkant net. Ik zou het bijna vergeten maar na enige feedback na de wedstrijd is ons een zuivere strafschop onthouden, Isak wordt neergelegd binnen de beruchte zestien. De goed leidende scheidsrechter zegt dit voorval niet als zodanig gezien te hebben. Eindstand 2-2.