Tachos Heren 1 trekt in spannende thuiswedstrijd aan het kortste eind

Afgelopen zaterdagavond speelde de heren van Red-Rag Tachos hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen in sporthal De Slagen. De tribune zat vol met supporters en de heren waren na de eerste overwinning tegen Aristos Amsterdam vorige week, gebrand om de opvolgende wedstrijd ook te winnen.

Vooraf was wel duidelijk dat Tachos aan DFS Arnhem een taaie tegenstander heeft. Vorig jaar kwamen beide ploegen elkaar ook een aantal keer tegen en keer op keer zorgde deze ontmoeting voor een zeer spannend spelbeeld. Tachos begon vrij sterk aan de wedstrijd, één-tegen-één duels werden gewonnen, maar in het spel van DFS Arnhem was een stukje meer ervaring en wilskracht te zien.

Na de eerste helft keek Tachos tegen een 9-14 achterstand aan. “Tot 45 minuten bleven we goed bij”, vertelt keeper Arjan Versteijnen. “Helaas zie je na die periode een kantelpunt komen in de wedstrijd. Arnhem is een sterke ploeg, maar we wisten een aantal keer toch goed door te breken en aansluiting te vinden. Het is moeilijk om positief te blijven wanneer je tegen een achterstand aankijkt, maar als team bleven we deze wedstrijd strijden met elkaar”. In de slotfase wist Tachos nog terug te komen tot 23-24. “De laatste 5 minuten kwamen we weer wat terug, maar helaas wisten we de winst niet naar ons toe te trekken, omdat we waarschijnlijk toch dat stukje ervaring missen. Toch kunnen we tevreden terugkijken op een goede, leerzame wedstrijd”.

De volgende wedstrijd van Red-Rag tachos is op zaterdag 6 oktober om 20.30 uur. Dan speelt de ploeg van trainer Vladan Mijalkovic wederom thuis in Sporthal De Slagen, maar dan tegen KRAS/Volendam HS2.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen