R.W.B. 1 verliest van technisch goed Groen Wit

Zondag 23 september werd in Eindhoven de wedstrijd PSV tegen Ajax gespeeld. Grof gezegd een wedstrijd tussen de teamspelers van PSV en de individualisten uit Amsterdam waarbij het collectief het won van de individualisten.

Even verderop werd in Breda een wedstrijd gespeeld in de 3e klasse B tussen Groen Wit en RWB. Ook hier was het een wedstrijd tussen teamspelers en individualisten echter hier wonnen de individualistische zaalvoetbalspelers van Groen Wit het van de teamspelers van RWB. Dit had RWB ook wel een beetje aan zichzelf te danken, de bereidheid om elkaar te helpen door snel om te schakelen bij balverlies en kort te dekken gecombineerd met mee aansluiten bij een aanval zat er deze middag niet echt in.

In de eerste helft kwam Groen Wit na 11 minuten op voorsprong door een in het kruis geschoten vrije trap van Mouhcine Zerouali. Hierdoor was het bij rust 1-0, na rust zou deze technicus dit kunstje nog een keer herhalen. Het foutief uitverdedigen in de eerste minuut van de 2e helft bracht daarvoor de 2-0 op het scorebord en gaf meteen een knak aan de goede bedoelingen waarmee RWB bij rust de kleedkamer uit kwam. Kevin Remie gaf de RWB-ers met de 3-1 in de 65e minuut weer wat hoop maar toen Groen Wit meteen daarna een penalty kreeg was het 4-1. Vanaf de middenstip maakte Ronald Possemis de mooiste goal van de wedstrijd, meteen vanaf de aftrap van de 4-1 schoot hij de bal over keeper Furkan Pekmeszi die de bal nog wel nakeek en deze net onder de lat in het doel zag vallen. De 5-2 van Groen Wit maakte daarna al snel aan elk sprankje hoop een einde.

Komende zondag 30 september, speelt RWB thuis op Sportpark De Gaard tegen Gilze. Geen gemakkelijke opgave, Gilze deed het goed in de beker en startte de competitie met een 2-0 overwinning op SCO, wel een mogelijkheid om de valse start van de competitie recht te trekken.