Challenge deelnemers goed getraind aan het vertrek

Met nog drie wandelingen in september en de afsluitende wandelvierdaagse voor de boeg hebben alle deelnemers aan de Nationale diabetes Challenge (NDC) Waalwijk er samen ruim 15.000 wandelkilometers opzitten.

Iedereen heeft zich voorbereid op zijn eigen Challenge door deel te nemen aan de wekelijkse wandelingen die op woensdagmiddag en -avond, onder begeleiding van vrijwillige wandelcoaches, beweegcoach senioren en zorgprofessionals. Daarnaast hebben de deelnemers, minimaal 1x per week, zelf gewandeld of aan een beweegactiviteit deelgenomen.

Gezondheidswinst door wandelen

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is opgezet om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Diabetes is een vervelende ziekte, maar je kunt er wel aardig de regie over voeren, als je maar gaat bewegen. De NDC is ook een open wandelevenement waar mensen die geen diabetes hebben van harte welkom zijn om mee te wandelen. Want alle gezondheidseffecten die wandelen heeft op mensen met diabetes, doen zich natuurlijk ook voor bij alle andere wandelaars.

Doorwandelen na de Challenge

Ook volgend jaar vindt er weer een Nationale Diabetes Challenge (NDC) in Waalwijk plaats. Maar om de behaalde gezondheidswinst te behouden is het van belang dat deelnemers in de tussenliggende maanden blijven wandelen of bewegen. Samenwerkingspartners van de NDC Waalwijk, zoals wandelsportvereniging WSV Waalwijk’82 en de wandel- en fietsclub 55+ bieden in de wintermaanden weer activiteiten aan. Verder zijn er zorgverleners en sportverenigingen die het hele jaar door wandel- en beweegactiviteiten aanbieden, waarbij men zich kan aansluiten of nog bezig zijn een aanbod te ontwikkelen. Alle NDC deelnemers worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Een Vierdaagse als afsluiting van de Challenge

Als afsluiting van NDC wordt er op dinsdag 25 t/m donderdag 27 september en op zaterdag 29 september een Vierdaagse georganiseerd. De eerste drie dagen wordt er gewandeld in Waalwijk. De start is om 18.30 uur vanaf het parkeerterrein van zwembad Olympia gelegen aan de Drunenseweg 11, 5142 NE te Waalwijk. Wandelsportvereniging WSV Waalwijk’82 ondersteunt de NDC met een permanence bij de start. Iedereen die graag wandelt is van harte welkom op deze drie dagen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

De laatste dag van deze Vierdaagse vindt plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De wandelroutes zijn op deze dag uitgezet in het Amsterdamse bos. Alle NDC deelnemers uit heel Nederland komen hier samen om tijdens een groots opgezet festival hun laatste wandelkilometers te maken en de Challenge voor dit jaar af te sluiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen