Sterk trainersduo voor Red-Rag Tachos!

Foto: Red-Rag Tachos

Tachos is trots te melden dat zij een nieuw trainersduo aangesteld heeft voor het komende seizoen 2018/19. Vladan Mijalkovic als hoofdtrainer-coach en Erwin Buijs als assistent zijn de opvolgers van Paul Coenders.

Oude bekende

Mijalkovic is zeker geen onbekende voor Tachos. Op 19-jarige leeftijd gestart als professioneel handballer in Montenegro, zo was hij gedurende zijn handbal-carrière ook nog op het hoogste niveau actief in Servië en ex Joegoslavië. Na deze ervaringen arriveerde hij op 28 jarige leeftijd als handballer in Nederland. Als Eredivisie-speler van Tachos Waalwijk heeft hij gedurende 5 jaar een belangrijke rol gespeeld in dit team. Daarna besloot hij als trainer verder te gaan bij o.a. White Demons, Witte Ster en Tachos.

Jeugdafdeling Tachos

Sinds 5 seizoenen is hij weer terug op het ‘oude nest’. Mijalkovic heeft de afgelopen periode een zeer belangrijke rol gespeeld in het trainen en verder uitbouwen van de jeugdafdeling van Tachos. O.a. als trainer-coach van de jongens A samen met Arnoud Edelman Bos als assistent en uiteraard niet te vergeten Erwin Janssen, heeft hij mee aan de basis gestaan van de huidige succesvolle jeugdopleiding van Tachos. Een stevige klus, waar we door keihard werken en veel investering in tijd, energie, doorzettingsvermogen en vanzelfsprekend ook geduld, uiteindelijk tot prachtige resultaten zijn gekomen. Zo zijn we seizoen 2016/17 landskampioen bij de Heren A1 geworden en 2e met onze jongens B1. Bovendien leveren we sinds enkele seizoenen een flink aantal spelers aan de div. Oranje Jeugdselecties!

Ambitie Heren 1

De kersverse hoofdtrainer is bekend met een flink deel van de selectie die al eerder eens onder zijn leiding heeft getraind. Veel van de jongens kent hij door en door, weet wat hun kwaliteiten en verbeterpunten zijn, vind hard werken erg belangrijk, dat ze zichzelf willen bewijzen en zo de kans verdienen om uit te komen voor Tachos Heren 1”, zegt Mijalkovic. “De komende jaren gaan we opnieuw bouwen aan een stevige en jonge basisselectie waarmee we kunnen doorgroeien, mogelijk aansluiting bij de top krijgen en op termijn succesvol zijn”. Tevens zal er onveranderd veel aandacht voor de jeugdopleiding moeten zijn en zal hij ook zijn bijdrage daaraan blijven leveren, want dát is uiteindelijk de toekomst van ons eerste team maar ook belangrijk voor de goede reputatie van onze club binnen Brabant! We hebben samen gedurende een aantal jaren hard gewerkt aan een goed fundament, een goede basis en die moeten we nu dan ook sterk zien te houden”.

Technische staf

Bestaat naast Vladan uit Erwin Buijs die als Assistent-Coach Heren 1 gaat fungeren en Erwin Janssen die de keeperstrainingen voor z’n rekening neemt en een stuk ondersteuning geeft. Erwin Buijs is al sinds 2016 actief in deze functie, maar ook net als Vladan een persoon met een Tachos-geschiedenis. Hij begon op 10-jarige leeftijd als speler bij de vereniging en kwam later uit voor het Eredivisie-team van Tachos. Verder speelde hij voor White Demons en o.a. de selectie van het Nederlands Militair Handbalteam. Naast zijn actieve carrière als handbalspeler heeft Erwin in verschillende rollen veel werkervaring opgedaan binnen het handbal. Als jeugd coördinator, als trainer bij div. clubs in Brabant, als assistent-coach HS1 van Tachos en ook als as. trainer van het meisjes divisie C-team Tachos.

Aankomend seizoen

Met een stevige portie dynamiek, passie en enthousiasme zal het team keihard gaan werken aan deze nieuwe uitdaging en hopen daarmee een flinke boost te kunnen geven op weg naar een mooie toekomst voor Handbal Tachos!

article
80222
Sterk trainersduo voor Red-Rag Tachos!
Tachos is trots te melden dat zij een nieuw trainersduo aangesteld heeft voor het komende
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20180612/sterk-trainersduo-red-rag-tachos/
2018-06-12T15:19:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/06/12151915/P1070085.jpg
handbal, Tachos
Nieuws, Sport