SSC’55 troeft GDC af en handhaaft zich in 3e klasse

Foto: Nol Hoevenaar

Tweemaal speelde SSC’55 tegen GDC in drie dagen tijd. Op Hemelvaartsdag deelde men de punten (1-1) in de inhaalwedstrijd op sportpark Van Wijlen en de zaterdag daarna gingen de geel-zwarten op bezoek in Eethen. GDC bevindt zich reeds in veilige haven, maar SSC’55 heeft nog enkele punten nodig.

De wedstrijd op Hemelvaartsdag, die meetelde voor de 2e periode, leverde geen winnaar op. Zaterdag ging het naast lijfsbehoud ook om de 3e periode, waarin zowel GDC als SSC’55 nog meespelen om de titel. In de beginfase trekt de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Kort na de aftrap is er eerst nog een kansje voor de geel-zwarten als Emanuel Nsita wordt gelanceerd, maar hij krijgt onvoldoende assistentie om gevaar te kunnen stichten. GDC trekt ten aanval en na enkele mislukte pogingen is het in de 8e minuut wel raak als doelman Steenbeek zich bij een hoge voorzet vanaf rechts verkijkt op de situatie en Menno Schouten daardoor in staat stelt de 1-0 voor de thuisploeg binnen te tikken. De thuisploeg blijft aandringen, maar weet de beslissende eindpass niet te geven.
SSC’55 komt allengs beter in het spel. Na een kwartier volgt een lange bal op Erwin v.d. Hoven, maar hij ziet zijn kop-actie mislukken. In de omschakeling weet GDC er vervolgens een corner uit te halen, waaruit Maarten van Wijlen een niet te missen kop-kans krijgt, maar deze toch niet in dank aanvaardt. Tien minuten later zien we enkele doelpogingen voor het doel van GDC waarbij eerst Berry Donders naast schiet en even later Emanuel Nsita een teenlengte tekort komt om de bal in het doel te tikken. Tot het rustsignaal ondernemen de geel-zwarten, die inmiddels de wedstrijd naar zich toe weten te trekken, nog enkele doelpogingen, maar die leiden verder niet tot resultaat.

Na de thee neemt SSC’55 direct het initiatief in handen, hetgeen al vrij snel leidt tot een wereldgoal. Emanuel Nsita kopt de bal achterwaarts naar Erwin v.d. Hoven die zich met zijn lange stelten naar de punt van de 16 meter begeeft en vanaf dat punt een formidabel schot aflevert dat in één streep in de verre kruising van het doel belandt, 1-1. Na een kwartier plaatst SSC’55 een snelle counter over rechts en schiet Emanuel Nsita via doelman Tim van Rooijen tegen de lat. SSC’55 past een tweetal wissels toe. Yannick Wijtmans verlaat het veld voor Frank ter Schiphorst en Kevin Knippels komt in het veld voor Berry Donders. Kort hierna levert Boyd de Jong vanaf een meter of 30 een enorme pegel af, die recht in de handen van doelman Van Rooijen terecht komt. SSC’55 heeft nu een duidelijk veldoverwicht en is op zoek naar een doelpunt. Emanuel Nsita is evenals op Hemelvaartsdag wederom een plaag voor de Eethense defensie. Keer op keer weet hij met zijn acties gevaar te stichten. In het laatste kwartier neemt de jonge Timo v.d. Laar zijn plaats in. Een corner, genomen door Kevin Knippels belandt op het hoofd van Erwin v.d. Hoven. Hij kopt door op Frank ter Schiphorst, die de bal net aan de binnenkant van de paal weet te koppen en hiermee de geel-zwarten op voorsprong zet, 1-2. Enkele minuten later bezegelt Frank het lot van GDC als hij op aangeven van Erwin v.d. Hoven wederom raak kopt en 1-3 op het bord laat zetten. Ook hierna nog blijft SSC’55 druk zetten op het doel van GDC, maar gescoord wordt er niet meer.

Een verdiende overwinning voor SSC’55, dat door de overige uitslagen, hiermee de 3e klasse veilig stelt en nu samen met NEO’25 aan kop gaat in de 3e periode. NOAD’32 is kampioen geworden en Olympia’60 en Willem II strijden nog om directe degradatie te ontlopen. Aanstaande zaterdag ontvangt SSC’55 Haaften op sportpark Van Wijlen, aanvang 14.30 uur.

article
79071
SSC’55 troeft GDC af en handhaaft zich in 3e klasse
Tweemaal speelde SSC’55 tegen GDC in drie dagen tijd. Op Hemelvaartsdag deelde men de punten
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20180514/ssc55-troeft-gdc-af-en-handhaaft-zich-3e-klasse/
2018-05-14T19:19:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/05/14191827/P1170342.jpg
Nieuws, Sport