Sloop Oranjeschool gestart en terrein bijna rijp voor bouw duurzame huurwoningen

De initiatiefnemers van het duurzame CPOH-project WaalwijkWonen hebben weer een mijlpaal bereikt. Nadat acht jaar geleden het initiatief werd geboren bij een groep actieve ouderen uit Waalwijk, werd afgelopen week de sloop gestart van de voormalige Oranjeschool. De sloper maakt ‘ruimte’ voor de te bouwen zestien levensloopbestendige huurwoningen. Volgens planning start aannemer Hoefnagel Totaalbouw uit Sprang-Capelle in het najaar van 2018 met de bouw.

Gasloze (all-electric) woningen

Op de locatie van de voormalige Oranjeschool aan het Oranjeplein in Waalwijk, komen zestien vrije sector huurwoningen geschikt voor met name de 55+’ers en mogelijk ook op mensen die licht zorgbehoevend zijn. De woningen worden duurzaam gebouwd, zijn gasloos (all-electric) en levensloopbestendig met alle primaire woonruimtes op de begane grond.

Toekomstige bewoners

De coöperatieve woonvereniging WaalwijkWonen heeft samen met investeerdersgroep OranjeWonen de financiering gerealiseerd en verhuurt de woningen aan leden van de coöperatie. De eerste groep huurders hebben zich al ingeschreven. Geïnteresseerden kunnen lid worden van de wooncoöperatie WaalwijkWonen en daarmee inschrijven voor een woning. Meer informatie: www.waalwijkwonen.nl

gallery
79063
Voormalige Waalwijkse basisschool maakt plaats voor duurzame CPOH-woningen
De initiatiefnemers van het duurzame CPOH-project WaalwijkWonen hebben weer een mijlpaal bereikt. Nadat acht jaar
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20180514/sloop-oranjeschool-gestart-en-terrein-bijna-rijp-bouw-duurzame-huurwoningen/
2018-05-14T16:40:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/05/14163926/IMG_0763.jpg
Nieuws