Zonnig Schoolhandbaltoernooi wederom groot succes!

Prachtig weer tijdens het Schoolhandbaltoernooi 2018! Op één van de warmste dagen april dagen ooit mochten honderden scholieren van basisscholen uit de Gemeente Waalwijk weer deelnemen aan dit toernooi.

De organisatie kijkt met veel trots terug op woensdag 18 april, dat mede mogelijk is gemaakt door de vele vrijwilligers, sponsoren, maar ook de supporters. Want wat is er nou leuker dan lekker in de zon kijken naar kinderen die met veel plezier en enthousiasme de handbalsport beoefenen. Een uitgelezen sport om te laten zien dat samenwerken erg belangrijk is en het spel gaat gepaard met veel passie en dynamiek. En dit was zeker terug te zien op de velden!

Na een sportieve middag gingen er uiteindelijk een aantal teams vandoor met een beker. De winnaar in de poules van groep 7 en 8 was Basisschool Meerdijk. Daarnaast vond er een zinderend spannende groep 5 en 6 finale plaats tussen Meerdijk en Pater v.d. Geld, waar uiteindelijk ook Basisschool Meerdijk als winnaar uit de bus kwam. In de categorie groep 3 en 4 liet de Juliana van Stolberg school zien de sterkste te zijn. De sportiviteitsprijs ging naar basisschool Hugo/Hoef.

Een prachtige ervaring om zoveel jongeren enthousiast te zien sporten. Brigitte Blijlevens van de Waalwijkse Handbal Vereniging Tachos, kijkt met trots terug op de 19e editie. “Het is geweldig om te zien hoe fanatiek de kinderen zijn tijdens het handballen. Zelfs jongens die actief zijn bij een voetbalvereniging laten tijdens dit toernooi prachtige handbalkwaliteiten zien. En dat is juist ook waar de sport voor staat, want handbal is geschikt voor iedereen en bovendien goed te combineren met een andere sport, zoals voetbal!” De combinatie van deze twee sporten zorgt bij kinderen voor een goede reactiesnelheid en behendigheid.

Tachos Waalwijk heeft een belangrijke inbreng bij de organisatie van dit toernooi en is blij met de grote betrokkenheid van sponsoren, maar vooral ook de vele vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren. Zonder hen zou het toernooi niet kunnen plaatsvinden dus een compliment is zeker op zijn plaats!” De vereniging is blij dat dit toernooi de handbalsport een stevige impuls geeft en hoopt van harte dat er jongens of meiden zijn die enthousiast zijn geworden voor bijvoorbeeld een proeftraining.

Dus sta jij na je deelname aan het Schoolhandbaltoernooi te trappelen om te gaan handballen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen