Een halve eeuw Fellenoordtocht

Foto: WSV Waalwijk'82

Dit jaar wordt voor de 50ste keer de Fellenoordtocht gehouden. Een heel mooi jubileum! Behalve in 2001, waarin de MKZ uitbrak, zijn de Fellenoordtochten jaarlijks georganiseerd.

In de 60-er jaren van de vorige eeuw werd de eerste Fellenoordtocht gehouden. Deze werd georganiseerd door de toenmalige Drunense Wandelvereniging “De Duintrappertjes”. Nadat de “Duintrappertjes” ophielden te bestaan, was het voortbestaan van de Fellenoordtocht niet zeker. Het was een alom bekende tocht, die jaarlijks grote aantallen wandelaars uit heel het land liet genieten van de mooie natuur van het natuurmonument “De Loonse en Drunense Duinen”. Omdat men deze tocht niet verloren wilde laten gaan, heeft de KNBLO (tijdelijk) een aantal jaren de tocht georganiseerd, terwijl gezocht werd naar een definitieve oplossing.
Die kwam er: samen met een deel van de “oude garde” van “De Duintrappertjes” werd door WSV “Waalwijk’82” de organisatie opgepakt. Vanaf 2010 ligt de organisatie van de Fellenoordtocht geheel in handen van WSV “Waalwijk’82”.

De naam van de tocht is afkomstig van het buurtschap Fellenoord ten zuiden van Drunen. De naam Fellenoord is afgeleid van felle dat duidt op woeste & donkerbegroeide omgeving; oord duidt op plaats. Dus vrij vertaald betekent dit derhalve woeste, donkerbegroeide plaats. Een van de rustposten is gevestigd in een van de bijgebouwen van de Fellenoordboerderij uit 1652, welke midden in het bosgebied bevindt.

Dit jaar wordt voor het 2de jaar gestart vanuit Partycentrum “Wijnand van Delft”, Anton Pieckplein 73, 5152 LZ Drunen. Deze locatie is ons vorig jaar zeer goed bevallen, mede namens de goede samenwerking en inzet van het personeel van het Partycentrum.

Het Partycentrum is goed bereikbaar, heeft een ruime parkeerplaats en biedt veel mogelijkheden om de wandelaars op een goede manier te ontvangen.

De 50ste Fellenoordtocht is op 7 en 8 april 2018. De afstanden die tijdens deze tocht gelopen kunnen worden zijn: 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 km.

Deze tocht voert de wandelaars door het prachtige natuurmonument “De Loonse en Drunense Duinen”. Beide dagen betreft het dezelfde routes. Men kan zowel op zaterdag als op zondag deelnemen. Op de (eigen) rustposten is het alleen mogelijk om met consumptiemunten te “betalen”. Deze zijn verkrijgbaar op het inschrijfbureau. Niet gebruikte munten kunnen bij terugkomst worden ingeleverd.

Bij de rustposten is een toiletten aanwezig welke vanwege het jubileum belangeloos beschikbaar zijn gesteld door Groenendaal Verhuur.

Starttijden:

  • 40, 30 en 25 km.: 8.00 uur – 10.00 uur
  • 15 en 20 km.: 8.00 uur – 12.00 uur
  • 5 en 10 km.: 8.00 uur – 13.30 uur

Inschrijven:

Op het startbureau.

Inschrijfgeld € 3,00 (leden wandelbond € 1,00 korting)
Het startbureau sluit om 17:00 uur

Partycentrum “Wijnand van Delft”
Anton Pieckplein 73
5152 LZ Drunen
0416 – 37 34 35
Meer info: www.wsvwaalwijk82.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen