Spannende ontknoping handbalcompetitie Red Rag-Tachos

WAALWIJK – Bereiken de handballers van Red Rag-Tachos de play-offs voor de BeNe-league? Dat wordt zaterdagavond 10 maart duidelijk als het allerlaatste fluitsignaal in de reguliere competitie heeft geklonken.

Dankzij een knappe overwinning op directe concurrent E&O in Emmen heeft Tachos nog steeds zicht op de play-offs. De Waalwijkse ploeg is hiervoor wel afhankelijk van de prestaties van Arnhem en Hellas.

Bestuurslid Sven Jansen van de stichting Tophandbal Tachos: “Het is lastig, maar niet onmogelijk. Het is zelfs zo spannend dat nog 4 ploegen zicht hebben op de play-offs. Komend weekeinde volgt de ontknoping van een uitstekend seizoen. We zijn afhankelijk van andere teams, maar hoop doet leven. Wij gaan ervoor!”

Teamprestatie

De eredivisieploeg uit Waalwijk won zaterdagavond in Emmen van E&O. Het was nestor Kevin Okkers die de jonge ploeg naar winst wees. “Hij was de man van de wedstrijd. Hij was leidend in ons spel en een voorbeeld voor deze teamprestatie”, zegt Jansen.

In de eerste helft duurde het even voordat de dekking goed stond, maar net voor rust kon Tachos de eerste voorsprong in de wedstrijd pakken. Door goed samenspel en hard werken, hield Tachos stand. Net voor het eind miste Tachos een strafworp waardoor E&O de winst voor het grijpen had. Met nog 5 minuten op de klok en trok Kevin Okkers er echter een 22-23 overwinning voor Tachos uit. Stef van Lankveld en Niels Versteijnen waren topscorers voor de Waalwijkse formatie.

Laatste wedstrijd

De laatste wedstrijd op het competitieprogramma speelt Tachos tegen Lions in sporthal De Slagen in Waalwijk. De wedstrijd begint om 20:30 uur. Voorafgaand aan de eredivisiewedstrijd speelt de zeer getalenteerde HA1 van Tachos, die in 2017 nog Nederlands kampioen werd. Deze wedstrijd start om 18.30 uur.

Vrijkaarten bij PLUS supermarkt

Wil je gratis naar de eredivisiewedstrijd van Tachos komen kijken? Doe dan zaterdag 10 maart tussen 10:00 en 16:00 uur je boodschappen bij supermarkt PLUS in Waalwijk. Spelers van Tachos zijn aanwezig om vrijkaarten uit te delen aan mensen die voor 20 euro of meer boodschappen doen.