SSC’55 draagt rode lantaarn over aan Sparta’30

De meeste wedstrijden op natuurgras waren afgelopen zaterdag afgelast. Sparta’30 beschikt over een kunstgrasveld en dus kon de kraker tegen SSC’55 in de onderste regionen van 3D gewoon doorgang vinden. In een ijzige kou probeerden beide ploegen uit de degradatiezone te komen.

Een harde koude wind die dwars over het veld staat en aanvoelt als een vrieskip speelt beide ploegen parten, maar stelt ook het handjevol toeschouwers danig op de proef. De eerste helft ontwikkelt zich allengs tot een box-to-box gevecht waarin SSC’55 iets meer in balbezit is, maar beide ploegen vaak toch niet verder komen dan de 16-meterlijn. Erwin v.d. Hoven ziet na een tiental minuten zijn schot, op aangeven van Joey van Veldhoven, naast het doel verdwijnen. Tien minuten later een mooie voorzet van Berry Donders op Kevin Knippels die de bal met de punt van de voet weet te raken, maar de bal weg ziet springen. Even later neemt Kevin een vrije trap vanaf een meter of 25. De bal verdwijnt een paar meter naast de kruising. De spaarzame tegenstoten van de thuisploeg stranden veelal voordat het strafschopgebied wordt bereikt. Na ruim een halfuur ontvangt Berry Donders de bal uit een mooie actie van Erwin v.d. Hoven. Hij laat zich de scoringskans niet ontnemen en schiet voor de geel-zwarten de 0-1 binnen.
Kort hierna probeert Kevin Knippels het van afstand. Zijn schot wordt licht aangeraakt en caramboleert net over de lat op het doelnet.
Aan de andere kant sticht Anrico Visser vanaf de zijlijn gevaar met een schot vanaf de zijlijn dat net naast de 2e paal verdwijnt. Even later geeft hij een assist op Gerco Gijben, die uit de draai net naast schiet. Kort voor rust komt de thuisploeg op gelijke hoogte. Mike Rutters wordt aangespeeld op de 16-meterlijn en schiet genadeloos hard de gelijkmaker binnen, 1-1. Dit is tevens de ruststand.

Kort na de hervatting is er een aanval van SSC’55. Emanuel Nsita kopt de bal door op Boyd de Jong, die de opspringende bal goed onder controle krijgt en vakkundig in het doel werkt, 1-2. Sparta’30 komt in de tweede helft meer in balbezit en zorgt voor meer druk op de tegenstander dan in de eerste helft. Na ruim tien minuten begaat SSC’55 een overtreding in het strafschopgebied en voelt scheidsrechter de Fijter zich genoodzaakt een strafschop toe te kennen. Aanvoerder Lennard van Andel mag het van 11 meter proberen, maar doelman Roy Trommelen weet de gelijkmaker te voorkomen en rammelt de bal uit het doel. Tien minuten later herstelt Van Andel zijn misser en zorgt met een harde pegel alsnog voor de gelijkmaker, 2-2. In de hierop volgende fase proberen beide ploegen de winst alsnog uit het vuur te slepen. Voor SSC’55 zijn er nog kansen voor Emanuel Nsita en Joey van Veldhoven, maar beiden komen zij niet tot scoren. Aan Spartaanse zijde levert Lennard nog een hard schot af dat net naast de paal verdwijnt.
Velen houden dan rekening met een puntendeling, maar net voor sluitingstijd is er nog een laatste en beslissende aanval van SSC’55. Een perfecte assist van Emanuel Nsita, na een voorzet van Erwin v.d. Hoven, stelt Berry Donders in staat de winnende treffer binnen te schieten, 2-3. Misschien krijgt SSC’55 hiermee iets teveel, maar in voorgaande wedstrijden was dat nog weleens andersom. In ieder geval slepen de Sprang-Capellenaren drie zeer belangrijke punten binnen en dragen daarmee de rode lantaarn over aan Sparta’30.