Baardwijk verliest van SvSSS

De laatste jaren gaat de selectie van Baardwijk tijdens de Winterstop op trainingskamp. De eerste jaren naar Turkije, maar de laatste jaren naar Spanje. Sinds het eerste trainingskamp werd de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Zondag 28 januari 2018 was de selectie van trainer Emiel Heefer vol vertrouwen afgereisd naar Udenhout. Aan de spoorlijn was SvSSS de tegenstander.

Baardwijk’s supporters waren om 14:15 uur de enige supporters op het sportpark, maar nog voor het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hupkes was het aantal toeschouwers voor beide teams in evenwicht. Vanaf de eerste minuut was het Baardwijk dat het initiatief nam, het kreeg ook de eerste 20 minuten de beste kansen op een voorsprong. Helaas, er werd niet gescoord door Baardwijk. SvSSS daarentegen wist de 1e helft 3 kansen te creëren en van deze 3 kansen werden er 2 benut zodat beide ploegen de kleedkamers konden opzoeken voor een rustpauze. Ruststand 2-0.

Na de rust kon Baardwijk geen vuist maken en was het SvSSS dat mocht counteren op de momenten dat Baardwijk slordig omging met het balbezit. SvSSS wist al snel na de rust de wedstrijd op het zogenaamde “slot” te gooien door doelman Tony Salm voor de 3e keer te passeren, 3-0. Baardwijk ging meer risico’s nemen, wisselde verdedigende spelers voor aanvallende spelers, maar het gewenste effect bleef achterwege. SvSSS wist zelfs te counteren naar een 4-0 voorsprong. Een doelpunt waar de passie en inzet van SvSSS het wint van de instelling van de Baardwijkers in de 2e helft. Voor de statistieken mocht Martijn de Brouwer de “eretreffer” scoren.

Baardwijk verliest sinds jaren de eerste wedstrijd na de Winterstop, maar met nog 14 competitiewedstrijden in de 3e klasse B is er van alles mogelijk in de 3e klasse B, een klasse waar iedere tegenstander een wedstrijd van een andere tegenstander kan winnen.
Zondag a.s. speelt Baardwijk de thuiswedstrijd tegen Oosterhout, de 1e competitiewedstrijd van deze competitie werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen titelkandidaat Oosterhout, dat momenteel de 9e plaats bezet houdt, de eerste wedstrijd na de winterstop tegen de nummer 9 van de competitie ging verloren, Baardwijk zal willen laten zien dat het in de top van de 3e klasse B thuishoort.