R.W.B. wint lastige thuiswedstrijd tegen Were Di

De start van de tweede competitiehelft startte voor RWB met een thuiswedstrijd tegen Were Di.

Were Di staat op de laatste plaats, had net voor de winterstop een aantal verdienstelijke gelijke spelen gehaald en heeft naast het grote verlies tegen Bavel bijna alle wedstrijden met één doelpunt verschil verloren. Op papier dus een gemakkelijke tegenstander, in de praktijk een lastige klip om te omzeilen.

Voor RWB was het vanuit meerdere kanten gezien belangrijk op na de winterstop goed te starten. Op 2 en 3 februari wordt met een Feestvergadering en een Reünie gestart met de festiviteiten voor het 110 jarig bestaan en ook om zijn plaats in de middenmoot veilig te stellen was winst belangrijk. Het eerste begin was van beide kanten afwachtend en was er nog weinig te beleven. Na een half uurtje spelen kwam RWB beter in de wedstrijd en kwamen de eerste kansjes, zuur was het daarom dat Amir Cehic een ogenschijnlijk gemakkelijke bal van zich af zag springen en Were Di zodoende in staat stelde om de 0-1 binnen te koppen. RWB was daar zodanig van geschrokken dat het betere spel meteen in de ijskast verdween en met een 0-1 ruststand moest gaan rusten.

De rust deed RWB goed en gaandeweg de tweede helft zette RWB de tegenstander steeds meer onder druk, helemaal toen Mike van Helvoirt RWB in de 51e minuut naast Were Di kopte. Na de gelijkmaker bracht trainer Ruud van den Heuvel twee verse krachten in het veld. Justin van der Sanden verving Michael Rosenbrand en maakte Jesper Dreesen zijn debuut in RWB-1 door de moegestreden Mike van Helvoirt te vervangen. Een kwartiertje voor tijd maakte Kevin Remie de 2-1 wat later bleek de beslissende goal te zijn. Hierbij werd hij geholpen door Nick Verzijl, de keeper van Were Di, een terugspeelbal plaatste hij in de voeten van Kevin Remie die van ver de bal tegen het net schoot. Na deze 2-1 was de wedstrijd beslist, Were Di probeerde het nog wel maar kon geen kansen meer creëren.

De overwinning zorgt ervoor dat RWB samen met DESK, Baardwijk en SVSSS steviger in de middenmoot komt te staan. Volgende week speelt RWB uit bij VCB en zal het moeten proberen om deze ploeg niet de gelegenheid te geven aan te sluiten bij de middenmoot. Daarbij moet aangetekend worden dat VCB deze week verraste door DESK met een 2-0 nederlaag naar huis te sturen.