N.E.O.’25 volbrengt geheime missie!

Foto: NEO

Al weken werden er in het diepste geheim plannen gesmeed over de “Geheime Missie” die plaats zou vinden in Sprang en omstreken.

In eerste instantie waren en meer vragen dan antwoorden. Hoe gaan we deze missie tot uitvoer brengen? Wanneer heeft het de grootste kans van slagen? Wie moeten we er bij betrekken? Waar gaan we de missie laten starten? Welke dag en tijd is het meest geschikt? Vele vragen waar de laatste weken steeds meer antwoorden op kwamen.

Vanwege de grote risico’s waren alleen Hans en Frans volledig op de hoogte van de “Geheime missie”. Avonden lang doorliep voorzitter Hans van der Schans het leden bestand van zijn club NEO25. Wat voor mensen heb ik nodig? Hebben we die bij onze vereniging? Wat als ik mensen verlies vanwege de grote risico’s? Zijn ze te vertrouwen? Uiteindelijk was hij eruit en moest hij de missie uit gaan zetten binnen de vereniging.

Hans wist een sterke militie bij elkaar te vinden. Gewone NEO-burgers die tot het gaatje gaan voor hun club. Hans gaf zijn mannen de code naam SFS(Special Forces Sprang). Trots aanschouwde Hans zijn lijst met namen en informeerde Frans Andriessen van de plaatselijke PLUS.

De “Geheime Missie” stond op het punt om uitgevoerd te gaan worden. Alle 12 leden van de SFS kregen de opdracht om op zaterdag 13 januari om 05.25 uur zicht te melden tussen de tribunes op Sportpark de Gaard. Donkere kleding was een pré.
Gespannen keek Hans die week naar de weersberichten. Bij sneeuw en regen moest plan B in werking worden gezet. Gelukkig waren de weergoden de “Geheime Missie” goed gezind. Die bewuste zaterdag morgen werd om 05.30 uur het plan uitgerold en werden de leden van de SFS betrokken bij het strijdplan. Frans Andriessen had zijn beste strateeg naar De Gaard gestuurd om ondersteuning te geven in het aansturen van de Special Forces. Met teams van twee personen was de kans van slagen het grootst. De plattegronden werden uitgedeeld en de voertuigen geladen. De missie was gestart.

Je zou denken dat er een vijand in het spel zou zijn maar dan heb je het mis. Deze missie had een heel ander karakter. Deze missie had als doel om alle mensen uit Sprang-Capelle en landgoed Driessen te voorzien van een heerlijk ontbijt. PLUS Frans Andriessen had met zijn mensen voor goed gevulde tassen gezorgd waaruit een lekker ontbijt tevoorschijn kwam. Deze tassen werden door een team van NEO-vrijwilligers aan de deurknoppen van de huizen gehangen. Het was die ochtend “aangenaam” wakker worden in Sprang-Capelle met dank aan PLUS Frans Andriessen, zijn personeel en de vrijwilligers van NEO. Het was mooi om de bereidheid van de NEO-mensen te zien. Daarnaast was het fijn om voor een belangrijke sponsor iets terug te kunnen doen. De “Geheime Missie” was volbracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen