Duo-expositie John Stultjes en Agnes Debets

Foto: KCW

WAALWIJK – Tot en met 8 februari is in Kunstencentrum Waalwijk een duo-expositie te zien van kunstenaars John Stultjes (beelden) en Agnes Debets (schilderijen/mixed media.

Het werk van Debets bestaat uit abstracte mixed media, verwerkt op katoen of houten paneel. Vanuit haar gevoel werkt ze met verschillende technieken en materialen. Elk werk bevat een verhaal, maar Debets verklapt niet waar een werk volgens haar over gaat. Zo laat ze de kijker vrij een eigen verhaal te maken bij een werk. Debets haalt haar inspiratie uit haar eigen beleving en de natuur om ons heen. Schilderen voelt voor haar als meditatie, in stilte, verdwijnend in het doek. Lijsten zijn vaak een onlosmakelijk onderdeel van het werk, vaak volledig met de hand ontwikkeld, en net als elk schilderij ‘uniek’.

Stultjes werkt als beeldhouwer het liefst met serpentijn en albast. De beelden ontstaan intuïtief en na het polijsten worden de beelden afgewerkt met ruw verweerd ijzer. Pas dan is voor Stultjes het optimale totaalbeeld ontstaan. Hoewel Stultjes en Debets, beiden autodidact, los van elkaar werken gaan ze de komende tijd vaker samen exposeren.

Deze duo-expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van Kunstencentrum Waalwijk: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.30 uur. Meer informatie: www.kunstencentrumwaalwijk.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen