RKC Waalwijk sleept vierde achtereenvolgende thuiszege binnen

Na FC Dordrecht, Telstar en FC Oss is ook Helmond Sport in het Mandemakers Stadion door RKC Waalwijk aan de zegekar gebonden. In een weinig hoogstaande wedstrijd tekende Serginho Greene voor de enige treffer. De middenvelder scoorde hiermee voor de derde thuiswedstrijd op rij en zorgde daarmee hoogstpersoonlijk voor de 1-0 overwinning.

RKC kwam fel uit de startblokken, in de eerste minuut ontvingen de geelblauwen al een vrije trap dankzij Dylan Seys. De dreiging richting de goal van doelman Stijn van Gassel hield twintig minuten stand, daarna zakte het bij RKC wat in. Beide doelmannen hadden het gedurende de eerste helft het erg rustig en hoefden weinig in actie te komen. Ondanks dit gegeven kregen de geelblauwen toch drie goede mogelijkheden via Roland Bergkamp en Serginho Greene, maar zij kwamen meerdere malen net te kort bij strakke voorzetten om deze tot een doelpunt te promoveren. Beide teams gingen hierdoor met een 0-0 ruststand de kleedkamer in.

In het tweede bedrijf ging RKC wederom fel en vurig van start en na zeven minuten resulteerde dit in een goal van Serginho Greene. Chovanie Amatkarijo, die al verschillende goede voorzetten gaf en later ook terecht werd uitgeroepen tot RKC’er van de wedstrijd, zette met een goede actie twee man op het verkeerde been en bereikte met een strakke voorzet Greene in de zestien. Net zoals vorige week vrijdag dook de middenvelder op bij de tweede paal en kon hij de bal eenvoudig achter doelman van Gassel binnentikken (1-0). Na de 1-0 verdween de felheid bij de RKC’ers echter en kreeg Helmond Sport de betere kansen. Via invaller Saïd Bakari en wederom Chovanie Amatkarijo kwamen ontstonden er nog enkele dreigende momenten richting het Helmondse doel, maar dit resulteerde niet in meer doelpunten. In de allerlaatste minuut dachten de Helmonders nog één puntje mee naar huis te kunnen nemen nadat aanvoerder Stephen Warmolts de bal na een scrimmage achter Etiënne Vaessen werkte. Scheidsrechter Mulder stond echter op de juiste plaats om waar te nemen dat dit met de hand gebeurde, waardoor de goal terecht werd afgekeurd. Kort hierna klonk het eindsignaal, waardoor RKC voor de vierde achtereenvolgende keer een overwinning boekt in eigen huis.

Ondanks het feit dat de wedstrijd weinig hoogstaand was, heeft de ploeg van Peter van den Berg getoond dat ze ook mindere wedstrijden over de streep kan trekken. Volgende week gaat RKC op bezoek bij het goed presterende Fortuna Sittard, waar ze op jacht zullen gaan naar de eerste uitoverwinning van dit seizoen.