Theaterfestival Acting Out dit weekend in De Leest

30 mei , 9:10 Nieuws
theaterjongeren1b
WAALWIJK – De theater- en musicalafdeling van Kunstencentrum Waalwijk pakt dit weekend (za 1 en 2 juni) flink uit met haar eigen theaterfestival Acting Out in Theater De Leest. In acht blokken van elk 2 voorstellingen kan het publiek genieten van jong- maar ook al wat ouder theatertalent.
Voor slechts €9,- kunt u al een blok van 2 voorstellingen bijwonen. Kaarten zijn te koop op www.deleest.nl en op de dag zelf bij de theaterkassa. Hieronder geven we een overzicht van alle voorstellingen die u kunt bekijken en op welke dag ze te zien zijn. Volgend jaar ook meedoen? Schrijf je nu in voor een theatercursus op www.kunstencentrumwaalwijk.nl
Om op te vreten – Theater Jongeren 12+(te zien op zaterdag en zondag)
Deze mixvoorstelling bestaat uit diverse bestaande verhalen. Klassiekers die voor Om op te vreten in een nieuwe jas zijn gestoken en door elkaar gehusseld. Samen vormen ze een nieuw verhaal, waarin pasteitjes worden gebakken van mensenvlees, vrouwen en mannen elkaar het hoofd op hol brengen en het schoonheidsideaal voor zoete koek geslikt wordt.
De Kleine Zeemeermin – Musical Jongeren en Musical Kids
(te zien op zaterdag)
De Musical Jongeren en Musical Kids van Kunstencentrum Waalwijk brengen tijdens het festival een voorproefje van hun grote musical De Kleine Zeemeermin die op 28 september wordt gespeeld in de Voorste Venne in Drunen.
Voorjaarsontwaken – Theater Jongeren 14+(te zien op zaterdag en zondag)
Met dit prachtige stuk won deze groep eerder dit jaar het Waalwijks Theater Festival. In deze bewerking van het toneelstuk van Frank Wedekind verkennen jongeren hun identiteit en seksualiteit en worden daarbij geconfronteerd met onderdrukking vanuit de kerk, de school en het ouderlijk gezag. School heeft een streng regime, en de jongeren worden onwetend gehouden over onderwerpen als liefde, seks, leven en dood. Met alle gevolgen van dien.
Doornroosje – Theater Kids
(te zien op zaterdag en zondag)
We geloven graag in sprookjes, want eind goed al goed. Toch loopt het leven soms anders dan we zouden willen. Ook het verhaal van ons Doornroosje is anders dan normaal. Samen met Sneeuwwitje, haar moeder, de kleermakers, de heks, de prinsen en het volk beleven ze een compleet nieuw avontuur.
Tovenaar van Oz – Theater Jeugd(te zien op zaterdag en zondag)
Tijdens een wervelstorm wordt Dorothy een compleet andere wereld in geslingerd. Die wereld is het land van Oz. Het land van Oz? Het land van Oz! Een wereld vol toverkracht en vol bijzondere wezens. Om weer naar huis te komen, moet Dorothy naar de tovenaar. Onderweg ontmoet ze een vogelverschrikker zonder hersens, een tinnen vrouw en een laffe leeuw die haar vergezellen. Zal ze haar weg naar huis terugvinden?
Dank je de Koekoek – Theater Volwassenen
(te zien op zaterdag en zondag)
De tirannieke zuster Ratched regeert haar afdeling in de psychiatrische inrichting met beklemmende discipline. De patiënten houden zich gedeisd door geestdodende medicatie en de dreiging van elektroshocktherapie. Haar strikte regime wordt verstoord Rachel McMurphy, een levenslustige crimineel die doet alsof ze gek geworden is om kans te maken op een makkelijk leventje in een inrichting. Een bewerking op One Flew over the Cuckoo’s Nest.
Geen Touw aan Vast te knopen – MusicalClass(te zien op zaterdag)
Tijdens Acting Out geeft de MusicalClass van Kunstencentrum Waalwijk een preview van hun voorstelling Geen Touw aan vast te knopen, die op zaterdag 15 juni 2024 in zijn geheel te zien is in Theater De Leest. Aan het liedjesprogramma dat de groep brengt, is geen touw aan vast te knopen. Maar het spettert van alle kanten.
Hubbelbubbelprik – Musical Mini’s
(te zien op zondag)
Ko is ontzettend dol op Hubbelbubbelprik met extra bubbels. Het liefst schudt ze zo hard met een fles Hubbelbubbelprik dat het helemaal tot aan de maan spuit. Als Ko voor straf naar haar kamer wordt gestuurd, wenst ze dat ze weg kan vliegen naar de ruimte, want ze is gek op sterren en planeten. Dan komen er opeens vlammen uit de poten van haar bed... en schiet ze omhoog, zo naar de planeet voor stoute kinderen!
Popkids Concert(te zien op zondag)
De Popkids zingen de beste pophits en nummers uit Kinderen voor Kinderen. De dansjes hebben de kinderen zelf bedacht!
PopTeenz Concert
(te zien op zondag)
De hits van nu in een Popteenz jasje. Met zelfbedachte dans en begeleiding van Kris van Son een must-see dit festival.
Kijk voor exacte aanvangstijden en tickets op www.deleest.nl