Slagerij-Traiteur Van Roessel is
dinsdag 1 oktober opnieuw gekroond tot ‘overall’ Brabants kampioen. Bij vorige
wedstrijd in 2022 behaalde de Waalwijkse slagerij de titel ook. Meesterslager
Dennis van Dun is trots dat hij de titel behoudt. Daarnaast is de
slager-traiteur in twee productcategorieën benoemd tot Nederlands kampioen.
De kampioenen werden bekendgemaakt tijdens Slavakto,
de Slagersvak-tentoonstelling. Branche erkende meesterslager Dennis van Dun
greep op slechts enkele duizendsten naast het ‘overall’ Nederlands kampioenschap;
slager Erik Pinckaers uit het Zuid-Limburgse Eijsden behaalde de nationale
titel. “De kwaliteit van alle inzendingen was ontzettend hoog”, aldus een
tevreden Van Dun. “Aan deze wedstrijd doen de allerbesten uit ons vak mee en
dat zien we terug in de jurybeoordelingen.”
Van Roessel leverde maar liefst 14
producten in. Naast klassiekers die meermalen zijn bekroond, zoals Brabantse
plaatham, grootmoeders ovenschotel en zachte Brabantse metworst, koos Van Dun dit keer ook voor nieuwe
producten zoals kalfspastrami en Japanse kipsalade. Én voor mosterdrollade
en walnootsalami. Dat bleek een ‘gouden’ zet, want deze twee laatstgenoemde producten
werden in hun categorieën benoemd tot Nederlands beste. Met de hoogste gemiddelde score over de
ingezonden categorieën mag Van Roessel zich bovendien opnieuw Brabants kampioen
noemen. De Waalwijkse meesterslager is er trots op: “De hoge waardering voor onze producten is een
erkenning van ons ambachtelijk vakmanschap en de hoge, constante kwaliteit waar
Van Roessel voor staat. De mosterdrollade is een klassieke combinatie van varkensvlees
met mosterd. Het buikspek is
gepekeld en daarna verwerkt tot een rollade die we vullen met goede mosterd. De
rollade wordt traag gegaard. Heerlijk! De walnootsalami is een mooi
charcuterieproduct. Een fijne, natuurlijk gerijpte salami die zich goed
laat combineren met een glas rode wijn.”
Vakjury
Traditiegetrouw
deden er slagers uit heel Nederland mee aan de Slavakto-vakwedstrijden. Samen
presenteerden ze zo’n duizend producten aan de vakjury. Van Dun: “We
doen graag mee aan de vakwedstrijden om ons te laten toetsen. De onafhankelijke, kritische beoordeling door
experts is erg waardevol. Als branche erkende meesterslager vind ik het
bovendien belangrijk dat we het slagersambacht blijven bewaken. Het aantal worstmakers in ons land neemt
helaas af en met wedstrijden als deze spreken we waardering uit voor het
vakmanschap.”