Slagerij-Traiteur Van Roessel is opnieuw Brabants kampioen

03 okt , 12:14 Nieuws
slagerij traiteur van roessel brabants kampioen 2024
Slagerij van Roessel
Slagerij-Traiteur Van Roessel is dinsdag 1 oktober opnieuw gekroond tot ‘overall’ Brabants kampioen. Bij vorige wedstrijd in 2022 behaalde de Waalwijkse slagerij de titel ook. Meesterslager Dennis van Dun is trots dat hij de titel behoudt. Daarnaast is de slager-traiteur in twee productcategorieën benoemd tot Nederlands kampioen.
De kampioenen werden bekendgemaakt tijdens Slavakto, de Slagersvak-tentoonstelling. Branche erkende meesterslager Dennis van Dun greep op slechts enkele duizendsten naast het ‘overall’ Nederlands kampioenschap; slager Erik Pinckaers uit het Zuid-Limburgse Eijsden behaalde de nationale titel. “De kwaliteit van alle inzendingen was ontzettend hoog”, aldus een tevreden Van Dun. “Aan deze wedstrijd doen de allerbesten uit ons vak mee en dat zien we terug in de jurybeoordelingen.”
Van Roessel leverde maar liefst 14 producten in. Naast klassiekers die meermalen zijn bekroond, zoals Brabantse plaatham, grootmoeders ovenschotel en zachte Brabantse metworst, koos Van Dun dit keer ook voor nieuwe producten zoals kalfspastrami en Japanse kipsalade. Én voor mosterdrollade en walnootsalami. Dat bleek een ‘gouden’ zet, want deze twee laatstgenoemde producten werden in hun categorieën benoemd tot Nederlands beste. Met de hoogste gemiddelde score over de ingezonden categorieën mag Van Roessel zich bovendien opnieuw Brabants kampioen noemen. De Waalwijkse meesterslager is er trots op: “De hoge waardering voor onze producten is een erkenning van ons ambachtelijk vakmanschap en de hoge, constante kwaliteit waar Van Roessel voor staat. De mosterdrollade is een klassieke combinatie van varkensvlees met mosterd. Het buikspek is gepekeld en daarna verwerkt tot een rollade die we vullen met goede mosterd. De rollade wordt traag gegaard. Heerlijk! De walnootsalami is een mooi charcuterieproduct. Een fijne, natuurlijk gerijpte salami die zich goed laat combineren met een glas rode wijn.”

Vakjury

Traditiegetrouw deden er slagers uit heel Nederland mee aan de Slavakto-vakwedstrijden. Samen presenteerden ze zo’n duizend producten aan de vakjury. Van Dun: “We doen graag mee aan de vakwedstrijden om ons te laten toetsen. De onafhankelijke, kritische beoordeling door experts is erg waardevol. Als branche erkende meesterslager vind ik het bovendien belangrijk dat we het slagersambacht blijven bewaken. Het aantal worstmakers in ons land neemt helaas af en met wedstrijden als deze spreken we waardering uit voor het vakmanschap.”