Sinterklaasintocht Sprang-Capelle zaterdag 12 november

20 okt 2022, 19:16 Nieuws
sinterklaas sprang capelle
Rolf Balkenende - Waalwijk.nieuws.nl
Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas weer naar Nederland. Ook dit jaar komt hij weer samen met zijn pieten op pakjesboot 12 aan in de haven van Sprang-Capelle! Het spektakel begint om 13.15 uur in de haven van Capelle. Mis niets, dus wees op tijd voor een goed plaatsje.

Sinterklaas de hele dag in Sprang-Capelle

De intocht in Sprang-Capelle is traditiegetrouw geen vluchtig bezoek. Sinterklaas is de hele dag in Sprang- Capelle, op maar liefst drie verschillende locaties. Op iedere locatie is muziek, vermaak, heel veel pieten met lekker veel pepernoten en natuurlijk gelegenheid om Sinterklaas een handje te geven. Alle kinderen uit Sprang-Capelle en omgeving zijn de hele dag van harte welkom.

Ontvangst door wethouder Odabasi-Seker

Alle gebeurtenissen in de haven zijn live te volgen op groot scherm. Zo hoeft niemand iets van alle actie te missen. Om 13:15 uur zal de Sint aankomen in de Haven van Capelle. Sinterklaas zal hier door wethouder Odabasi - Seker en wethouder De Jong worden ontvangen. Ieder jaar opnieuw gebeurt er wel weer iets spectaculairs. Ook dit jaar verwachten we dat de Pieten weer iets in petto hebben. Vanaf 13:00 uur klinkt er gezellige Sinterklaasmuziek. Iedereen, jong en oud, is uitgenodigd om gezellig mee te zingen.

Optocht door het dorp

Net als ieder jaar trekt de optocht van Sinterklaas weer door het dorp. De stoet gaat van de Kerkstraat via de Van der Duinstraat en Raadhuisstraat naar Zidewinde. Zoek een goed plaatsje langs de route en Sinterklaas en zijn Pieten komen vanzelf langs! De optocht start om 14.45 uur in de Kerkstraat, ter hoogte van Scouting Jan de Rooij. De optocht is een feest! Daarom roepen we iedereen die langs de route woont op zijn huis te versieren. Zo is het welkom voor Sinterklaas en de pieten extra feestelijk!

Grote Sinterklaasshow

Het feest van Sinterklaas vindt plaats in Sporthal Zidewinde in Sprang-Capelle. De entree bedraagt €2,- voor kinderen tot 12 jaar. Ouders en verzorgers vergezeld van een betalend kind zijn gratis. Vanaf 16:15 uur zullen de Pieten weer hun kunsten tonen. Sommige Pieten zijn al een heel jaar aan het oefenen om jullie te vermaken met hun kunsten, grappen en grollen. De live Pietenband zal weer zorgen voor een gezellig stukje muziek! Wat er verder gaat gebeuren is nog een verrassing, maar dat er veel gaat gebeuren is vanzelfsprekend.

Kleurwedstrijd

Ook dit jaar hebben we weer een leuke kleurwedstrijd. De kleurplaat kan je inleveren bij de pieten tijdens de intocht in de haven, tijdens de optocht of bij de SinterklaasShow in Zidewinde. De nieuwe kleurplaat zal binnenkort verschijnen op website . Woon je langs de route van de optocht of in de haven? Versier je huis dan op z’n allermooist!