Repair Café in Zidewinde

17 feb 2020, 10:37 Nieuws
mooie foto zidewinde
Zidewinde
SPRANG-CAPELLE - In het onlangs vernieuwde Cultureel Centrum Zidewinde wordt nu hard aan de weg getimmerd om het centrum uit te bouwen tot een huiskamer en dienstencentrum voor inwoners van Sprang-Capelle. Eén van de activiteiten in voorbereiding in het kader van WIJ-dienstencentrum is een Repair Café.

Wat is een Repair Café?

Een Repair Café is een gratis dienst die draait om samen repareren. Op een Repair Café is gereedschap aanwezig en er zijn vrijwillige reparateurs met kennis op het gebied van elektrische apparatuur, fietsen maken, kleding reparatie, speelgoed en computers, enzovoort. Met hulp van een technisch handige vrijwilliger probeer je kapotte spullen te repareren. Spullen waaraan iets schort, maar die nog veel te goed zijn om weg te gooien. De ervaring leert dat de vaklui van het Repair Café bijna altijd raad weten. Ze lossen samen met u het probleem op of geven u een goed advies.
Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, tuingereedschap, meubilair, servies …. alles ( geen witgoed en tv’s
) wat het niet meer doet is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie.

Duurzaam en sociaal

Van alle aangeboden spullen in ruim 450 Repair Cafés in Nederland slagen reparatie-vrijwilligers erin om 70% te redden. Daarmee dragen Repair Cafés bij in het verminderen van de afvalstroom en besparen ze op de COuitstoot. De activiteit sluit hiermee aan op doelstellingen van een duurzame samenleving.
Een Repair Café is bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.
‘Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.’
Dus ook mensen die zelf nog niets te repareren hebben, zijn van harte welkom, voor de gezelligheid, voor een kopje koffie, een praatje, of om iemand te adviseren of te helpen bij zijn/haar reparatie.

Help mee om het Repair Café in Sprang-Capelle tot een succes te maken!

Het huidige team reparatievrijwilligers bestaat uit vijf enthousiaste mensen. We zijn nog op zoek naar versterking met iemand die handig is met een naaimachine om kleine reparaties aan kleding te verrichten. Er is een naaimachine aanwezig. Ook zoeken we nog naar een gastheer/gastvrouw die de bezoekers ontvangt, doorverwijst en de reparaties registreert. Hiervoor is geen technische kennis nodig.
Het is de bedoeling dat er één keer per maand, op donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur, een reparatiebijeenkomst plaatsvindt.
Heeft u belangstelling of nog vragen?
Mail naar: [email protected] of bel naar J. Smits, 0416-277524.