Rabobank Stimuleringsfonds De Langstraat steunt Digidromen in gemeente Waalwijk

18 okt , 11:29 Nieuws
afbeelding cheque uitreiking
Digidromen
Laptops beschikbaar maken voor minder bevoorrechte kinderen in Nederland. Dat is waar Digidromen zich voor inzet. Digidromen mocht onlangs op 18 oktober een prachtige cheque van € 5.000 in ontvangst nemen van Rabobank Stimuleringsfonds De Langstraat. Deze cheque komt ten goede aan kinderen in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. “Met deze bijdrage kunnen we tientallen kinderen, die in armoede leven, gaan helpen met een laptop.  Er zijn veel kinderen die geen laptop tot hun beschikking hebben terwijl deze heel belangrijk is voor hun digitale ontwikkeling, aldus Karin van der Leest, directeur Digidromen.
Minimaal 5% van de kinderen in Nederland leeft in armoede. Dat zijn maar liefst 1 à 2 kinderen per schoolklas. Digidromen wil de digitale kloof dichten tussen kinderen die in armoede leven en kinderen die welvarender opgroeien. De stichting ondersteunt gezinnen met schoolgaande kinderen die niet voldoende financiële middelen hebben om zelf een laptop aan te schaffen. Om zo te werken aan een wereld waarin alle kinderen gelijke kansen hebben om zich optimaal te ontwikkelen, ongeacht hun sociaaleconomische achtergrond.

Vernieuwende initiatieven

“Met het Rabobank Stimuleringsfonds De Langstraat willen we bijdragen aan vernieuwende initiatieven die de leefbaarheid en Financieel Gezond Leven in de Langstraat sterker maken. De doelstellingen van Digidromen passen hier uitstekend bij”, volgens Hans Boer, lid van de ledenraad Rabobank De Langstraat en lid van de commissie lokale verbinding waarin aanvragen voor het Stimuleringsfonds worden beoordeeld. Met deze bijdrage worden niet alleen kinderen geholpen maar werkt Digidromen ook aan het uitbouwen van de regio, om niet alleen in de gemeente Waalwijk actief te zijn, maar ook in de regio daaromheen.

Lokale samenwerking

Digidromen werkt in de gemeente Waalwijk nauw samen met Leergeld Waalwijk. Hun kennis van de lokale gemeenschap is essentieel om er zeker van te zijn dat de laptops bij de juiste gezinnen terecht komen. Zij selecteren de kinderen, doen eventuele huisbezoeken en verzorgen de uitgifte, met eigen vrijwilligers. Omdat duurzaamheid hoog op de agenda staat, maakt Digidromen gebruik van refurbished laptops, die afgeschreven zijn in het bedrijfsleven. De laptops worden opgeknapt bij Solid Circle uit Waalwijk (onderdeel van Aces Direct). Door ze beschikbaar te stellen aan kinderen uit gezinnen met onvoldoende financiële middelen, krijgen de laptops een tweede leven waar ze meer dan goed van pas komen. En natuurlijk voorzien van de nodige accessoires, zoals een muis, hoofdtelefoon, rugzak en de juiste software.

Afhankelijk van donaties

Digidromen is afhankelijk van donaties van het bedrijfsleven en particulieren. Wil je als bedrijf afgeschreven laptops of andere hardware doneren, dan kun je contact opnemen via 073-2032745 of [email protected]. Wil je een financiële bijdrage leveren dan kan dat via www.digidromen.nl. Heeft jouw kind een laptop nodig en leef je onder de lage inkomensgrens, doe dan een aanvraag via www.leergeldwaalwijk.nl.