Niels Aussems komt niet terug in de gemeenteraad: gezondheid staat voorop

24 sep , 22:23 Nieuws
1r0a8919
In het Brabants Dagblad zijn na het overlijden van Monique Schilders artikelen verschenen over de toekomst van Waalwijk in Beweging. De vraag rees of Niels Aussems de opengevallen plek zou innemen. Vandaag ontving de redactie van Waalwijk.nieuws.nl een reactie van Niels zelf. Hieronder volgt zijn reactie:
Twee publicaties op één dag, dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt.
Na het plotselinge overlijden van mijn partijgenoot stond ik opnieuw voor een moeilijke keuze, nadat ik in 2022 vanwege longcovid moest aftreden. De vraag die ik mezelf stelde: keer ik terug, ja of nee? Zet ik mijn werk voort als eenmansfractie, of sluit ik me aan bij een bestaande partij?
Ik heb uiteindelijk geprobeerd om me aan te sluiten bij een partij die het beste aansluit bij mijn idealen en die van mijn overleden collega. Helaas bleef het bij een uitnodiging, waarna ik een afwijzing ontving.
Het spijt me enorm dat ik mijn kiezers op deze manier teleurstel. Maar laten we eerlijk zijn, gezondheid staat voorop. De afgelopen jaren heb ik genoeg gevochten tegen onrecht. Nu richt ik de komende tijd mijn beperkte energie op Ontdekplein, een initiatief dat me weer nieuwe kracht zal geven.
Ik wil mijn kiezers bedanken voor het vertrouwen in onze lijst.
Niels Aussems
Sprang-Capelle