Lokale helden van regio Den Bosch gezocht!

20 sep , 11:26 Nieuws
local hero zeist laura v nieuwenhuijze en anouk koreman namens stichting chryson mcb fotografie 45
DEN BOSCH — Twee keer per jaar eert Stichting Chryson, het collectief van de Nederlandse chrysantenkwekers en veredelaars, personen die zich uitzonderlijk inzetten voor anderen.
Eerder werden onder anderen de GGD teststraatmedewerkers en de vrijwilligers van de Nederlandse voedselbanken in het zonnetje gezet. Nu richt Stichting Chryson zich met de ‘Local Hero Award’ op lokale initiatieven. Samen met de lokale gemeenschap gaan de chrysantenproducenten op zoek naar mensen die, net als de chrysant, het leven van anderen kleur geven en geluk in hun omgeving brengen.

Den Bosch en omstreken

Nadat er eerder in de regio’s Utrecht, Den Haag en Arnhem lokale helden werden uitgeroepen, gaat de zoektocht nu verder in de regio Den Bosch. Bewoners worden opgeroepen om hun lokale topper te nomineren. Heeft iemand een hartverwarmende daad verricht? Is er iemand uit de buurt die altijd meteen vooraan staat als er hulp nodig is? Of ken je iemand die zich ontfermt over de jongeren, ouderen, minder bedeelden of dieren uit de buurt? Dat zijn de mensen die kans maken op de ’Local Hero Award’ en om eens flink in het zonnetje gezet te worden door een lokale bloemist.

Chrysanten

De chrysant is een echte power flower; een bloem die indruk maakt met haar volume, kleur en verrassende veelzijdigheid. Als symbool voor een lang en gelukkig leven, is de chrysant bij uitstek de bloem om de waardering voor de lokale helden te uiten. Door de veelzijdigheid van de bloem kunnen bloemisten hun creativiteit de vrije loop laten om een prachtig bloemwerk te creëren dat perfect aansluit op de waardevolle inzet van de winnaars.

Voor en door de lokale gemeenschap

De vijf winnaars ontvangen bloemstukken van bloemisten uit de regio. Zo gaan onder andere bloemisten Oxalis uit Den Bosch, Ambianze Bloem & Sfeer uit Kaatsheuvel, Jasmijn Bloemisterij uit Boxtel, Marcels Bloemen en Plantenshop uit Vlijmen aan de slag voor de winnaars om hen groots in de chrysanten te zetten.

Aanmelden

Vanaf vandaag kunnen de lokale helden online worden aangemeld. Aanmelden kan tot en met vrijdag 18 oktober. Op World Kindness Day, welke jaarlijks plaatsvindt op 13 november, worden de vijf lokale winnaars bekendgemaakt en worden zij flink in de bloemen gezet. Het aanmelden van een lokale held kan via: https://www.justchrys.com/nl/local-hero-award/