LokaalBelang vraagt veiligheidsregio om voorbereidingen kermis te continueren

24 aug 2020, 13:50 Nieuws
56582218 1794929603941341 7796065459916242944 o
WAALWIJK - “Laat de besluitvorming over aan de lokale overheid”, is de oproep van Timon Klerx, fractievoorzitter van LokaalBelang Waalwijk. De gemeente Waalwijk was samen met de organisatie van de Waalwijkse kermis nog volop in voorbereiding en in het vergunningstraject toen afgelopen woensdag de voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant besloot dat alle kermissen in deze regio niet door mogen gaan tot 1 november. Na overleg met de kermisbonden was deze harde datum donderdag al weer van tafel en zou er half september opnieuw naar het besluit worden gekeken.
Dat was voor de grootste partij in de gemeenteraad aanleiding om in de pen te klimmen. “Natuurlijk hebben wij gezondheid hoog in het vaandel en als de kermis niet veilig georganiseerd kan worden, gaan we dat ook echt niet doen. Daarom was in goed overleg met de organisatoren al besloten om de kermis in Waspik niet door te laten gaan. De kermis in Waalwijk stond nog wel op de planning voor 16 tot en met 20 september. En zullen we nu juist met elkaar laten zien wat er wél kan?! Bovendien worden er in de veiligheidsregio waar onze buurgemeente Heusden bij hoort (Brabant Noord, red.), geen extra maatregelen getroffen. De kermis van Haarsteeg en Vlijmen gaan vooralsnog gewoon door, beide in de maand september. Laten we in ieder geval doorgaan met de voorbereidingen van onze kermis, dan kunnen we half september een weloverwogen besluit nemen, uiteraard in overleg met de veiligheidsregio. Dit sluit ook aan bij de oproep van onze minister Hugo de Jonge om het coronabeleid zoveel mogelijk lokaal vorm te geven.”

Oproep om mee te praten

Wil je ook meepraten over politieke vraagstukken in de gemeente Waalwijk? Neem gerust contact op via www.lokaalbelangwaalwijk.nl
. Bovendien vergadert de fractie van LokaalBelang Waalwijk elke maandagavond in Balade.
Op 31 augustus staan de volgende bespreekpunten op de agenda:
  • Verkeerssituatie Professor Keesomweg
  • Ontwikkelingen Centrum Waalwijk
  • Toekomstplannen Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder (onder voorbehoud)
Bron: LokaalBelang Waalwik