Lokaal Belang kiest eerst voor eigen inwoners en ondernemers

15 mrt 2022, 14:58 Nieuws
weekmarkt john en timon
WAALWIJK - “Uiteraard nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om vluchtelingen op te vangen. Dat doen we als gemeente ook nu weer tijdens deze vreselijke oorlog tussen Oekraïne en Rusland”, aldus John van den Hoven, nummer 2 op de kieslijst van Lokaal Belang, op dit moment wethouder en ook straks weer kandidaat-wethouder namens de partij.
“Lokaal Belang kiest echter eerst voor de inwoners en ondernemers uit Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. De beschikbare ruimte op onze industrieterreinen is beperkt en daarom is het voor ons belangrijk om eerst de voorkeur te geven aan lokale ondernemers bij de uitgifte van de grond. Het is nu alleen een voorkeurscriteria, maar dat kan nog veel sterker.” Timon Klerx, lijsttrekker van Lokaal Belang, vult aan: “Een grote investeerder die de zoveelste blokkendoos neerzet is wat ons betreft voorbij. Bijvoorbeeld Magna Tyres en Van Mossel laten ruimte achter voor nieuwe initiatieven, zoals innovatieve MKB-bedrijven of zelfs totaal iets anders net als Plaza Padel Waalwijk. Wij kiezen voor Waalwijkse ondernemers verbonden aan onze stad. Zij staan net als wij midden in de maatschappij. Dat is goed voor onze economie en goed voor onze samenleving.”
Ook bij de toewijzing van woningen worden wat Lokaal Belang betreft stevigere afspraken gemaakt met ontwikkelaars. De gemeente moet nog veel meer de regie nemen om deze woningcrisis op te lossen. Daarom moeten woningen worden gebouwd met name voor de inwoners van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Of bijvoorbeeld voor hen die een binding hebben met onze gemeente, zoals de jongeren die hier zijn opgegroeid. “Om de gemeente Waalwijk leefbaar te houden, moeten we bouwen voor jong en oud! Starterswoningen en veel meer sociale woningbouw. In ieder groot bouwproject moet er minimaal 30% sociale huur worden gerealiseerd. En we moeten bouwen voor senioren. Zo realiseren we doorstroming in onze wijken. Onze ouderen zijn vaak best bereid om te verhuizen zodat er weer een gezinswoning beschikbaar komt, maar dan moeten er wel geschikte woningen zijn voor hen. Dus dichtbij de voorzieningen in het centrum bijvoorbeeld met voldoende groen en zorg zo dicht mogelijk bij huis.”

Stem verstandig. Kies lokaal!

Wij zijn een onafhankelijke lokale politieke partij, zonder provinciale of landelijke invloed. Lokaal Belang bestaat uit een sterke combinatie van ervaren bestuurders, positief-kritische ondernemers, maatschappelijk betrokken inwoners en ook nieuwe talenten met een frisse kijk. Met als gemene deler: een groot hart voor Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik.
dia3

Samen bouwen aan onze toekomst

Maak niet overal een punt van, want dan komen we samen niet vooruit. Kies voor een partij die al 14 jaar de bestuurlijke verantwoordelijkheid neemt en problemen oplost. We luisteren naar elkaar en bouwen samen aan onze toekomst: het kan wél!
afbeelding wijkkrant
Vanaf gisteren zijn de eerste stemmen uitgebracht. Ook vandaag kan er nog gestemd worden in het stadhuis van Waalwijk, het Bourgondisch Hof te Waalwijk, Sociaal Cultureel Centrum Zidewinde in Sprang-Capelle en Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik. Woensdag 16 maart zijn alle stemlokalen in de wijken geopend.
Meer informatie is te vinden op www.lokaalbelangwaalwijk.nl .