Kunstsalon ‘Ontmoetingen’: duo-expositie en kunstenaarsgesprek

16 sep , 16:23 Nieuws
kunst
WAALWIJK - Kunstenaars Judith Zijtregtop (Breda) en Nicolette Peters (Waalwijk) verenigen zich in de duo-expositie ‘Ontmoetingen’. Met hun werk gaan ze in gesprek met elkaar én met het publiek over onderwerpen zoals verbinden en loslaten, empathie en kracht, intuïtief weten en rationeel denken, creativiteit en manifestatie. Het gaat hierbij om het samenbrengen  van de tegenpolen in onszelf en het vinden van balans.

Power vrouwen

Judith Zijtregtop verbeeldt met illustraties en textiel thema’s die voortkomen uit haar eigen verhaal en die worden versterkt door de wereld om haar heen. In deze expositie geeft ze de vrouw een podium, zichzelf incluis. Haar project van 100 collages brengt vrouwelijke kwaliteiten in beeld. De vrouwen in haar werk mogen gezien worden, en verdienen met recht de titel ‘power vrouwen’.

Het vrouwelijk aspect

Nicolette Peters verbeeldt in haar werk thema’s rondom haar eigen vrouwelijkheid. Dit uit zich in fotografisch realistische schilderijen en objecten, waarbij beeldhouwwerk wordt gecombineerd met antieke meubelstukken en accessoires. Met haar kunst verschuift ze de aandacht van het mannelijke naar het vrouwelijke aspect, met als doel het herstellen van de innerlijke balans.

Kunstenaarsgesprek

Kom kijken, luisteren of praat mee tijdens het kunstenaarsgesprek over het vinden van balans in het dagelijks leven en de creativiteit die daarbij komt kijken. Dit gesprek vindt plaats op zondag 22 september om 14.00 uur in het atelier van Nicolette, Hooisteeg 4, Waalwijk. De expositie is te bezoeken van 21 t/m 29 september. In het weekend is de toegang vrij tussen 11.00 en 17.00 uur, door de week op afspraak (06-21858387 - Nicolette Peters).