Koningin Máxima opent Dushi Huis Waalwijk op 15 oktober

06 okt , 19:10 Nieuws
maxima
Rolf Balkenende
WAALWIJK - Koningin Máxima opent op dinsdag 15 oktober het Dushi Huis in Waalwijk, een kleinschalige woonvorm voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. Hier krijgen zij langdurig een veilige plek. Tijdens haar bezoek gaat de koningin in gesprek met bewoners, medewerkers en betrokkenen.
Het Dushi Huis biedt sinds bijna een jaar onderdak aan kinderen die door omstandigheden al meerdere woonplekken hebben gehad. Het huis, aan de Grotestraat, begon met twee kinderen en biedt nu onderdak aan zes, met ruimte voor in totaal acht. Het doel is dat de kinderen hier langdurig kunnen blijven wonen, tot ze klaar zijn voor zelfstandigheid.
In het jaar dat Dushi Huis 20 jaar bestaat, opent Hare Majesteit Koningin Máxima Dushi Huis Waalwijk. Een echte kroon op het werk van Dushi Huis. 

Programma

Na de opening gaat de koningin in gesprek met bewoners bij Dushi Next Step en Next Step+.
Ook is er een rondleiding door het huis, laten de kinderen hun kamer zien en bezoekt de koningin de keuken om met de volwassenen van het huis te spreken.
Verder ontmoet koningin Máxima de directie bestaande uit Carola Hollebrand en Mustafa Kurt, de verhuurder van het pand en enkele nauw betrokkenen bij Dushi Huis.