Hervormingsdag 2024

02 okt , 14:02 Nieuws
hervormde kerk hoofdstraat sprang capelle 170319
Waalwijk.nieuws.nl Alexander de Peffer
SPRANG-CAPELLE - Op 31 oktober 1517 maakte Maarten Luther een belangrijk moment in de geschiedenis door zijn 95 stellingen tegen misstanden binnen de Rooms-Katholieke Kerk publiekelijk bekend te maken. Hij bevestigde deze stellingen aan de deur van de slotkapel in Wittenberg.
Het was een tijd van verandering aan het einde van de middeleeuwen, waarin de kerk het geloof van de mensen vaak misbruikte voor eigen gewin. Luther verzette zich openlijk tegen de corruptie binnen de kerk en de pauselijke macht. Dit protest leidde uiteindelijk tot een breuk met de Rooms-Katholieke Kerk en vormde het begin van de Reformatie, waaruit in de 16e eeuw de protestantse kerken voortkwamen.
Om deze historische gebeurtenis te herdenken, organiseren wij een zangavond op zaterdag 26 oktober in de Hervormde Kerk aan de Hoofdstraat in Sprang-Capelle. De avond begint om 19:30 uur en wordt verzorgd door de Christelijke gemengde zangvereniging Hallelujah uit Sprang-Capelle, onder leiding van C. Hakkert, met pianobegeleiding door H. Teuling. Daarnaast verleent de Christelijke gemengde zangvereniging Soli Deo Gloria uit Andel, onder leiding van M. van Iersel en met pianobegeleiding door H. Noordman, haar medewerking. De samenzang wordt begeleid op het orgel door J. Vreeken.
Tijdens de avond is er ruimte voor samenzang, schriftlezing en overdenking, geleid door dominee D.A. Burggraaf. De toegang is gratis, maar er zal een collecte worden gehouden. Er is volop gelegenheid tot gratis parkeren.
U bent van harte uitgenodigd om samen met ons deze avond te vieren!