Enexis meldt mogelijke illegale situatie bij Dakenstroomproject aan ACM

26 jul , 10:24 Nieuws
meterkast
Enexis heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) geïnformeerd over een mogelijke illegale situatie bij het Dakenstroomproject van wooncorporatie Casade in Waalwijk. De installatie in de meterkast van de betrokken huizen zou mogelijk niet aan de geldende regels voldoen.
Bij het Dakenstroomproject heeft Casade een tweede meter geïnstalleerd, verbonden met een bypass tussen de meter van Enexis en de meter van Dakenstroom. De vraag is of dit toegestaan is. Casade onderzoekt de zaak.
Het Dakenstroomproject is al langer onderwerp van discussie. Het ministerie vindt dat de huurwoningen een te hoog energielabel hebben gekregen. Zonnepanelen die niet rechtstreeks op de hoofdmeter zijn aangesloten, mogen niet meetellen in het energielabel, maar bij Dakenstroom gebeurde dit wel. Casade creëerde een verbinding tussen de Dakenstroommeter en de hoofdmeter van de woning, waardoor slechts 3 procent van de zonnestroom naar de meter van de bewoner ging. De regels zijn inmiddels aangepast om dit te voorkomen.
Lees meer over dit onderwerp in het Brabants Dagblad