Efteling en Vekoma leiden de toekomst van duurzame attracties in

24 sep , 14:36 Nieuws
efteling vekoma presentatie maquette
KAATSHEUVEL - Voorafgaand aan de IAAPA Expo Europe beurs in Amsterdam van de internationale vrijetijdsbranche, vond gisteren de Sustainability Day plaats in de Efteling. Hier toonden de Efteling en attractiebouwer Vekoma gezamenlijk een visie voor de meest duurzame attractie van de toekomst.
De twee Nederlandse toonaangevende organisaties in de branche willen hiermee collegaparken en leveranciers inspireren op gebied van duurzaamheid. Uniek aan deze presentatie was de open kennisuitwisseling en dialoog zonder directe opdracht. De maquette liet zien hoe een attractie eruit kan zien die zelf energie opwekt en direct inzet voor de beleving. Hierbij werd het belang van materiaalkeuze en omgeving benadrukt. Branchevertegenwoordigers van over de hele wereld kwamen naar de Efteling om elkaar te inspireren en kennis uit te wisselen over duurzaamheid.

Samenwerken is essentieel

Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling, over het concept: “We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door samen te werken en met elkaar in gesprek te gaan. Dat hebben we eerder dit jaar uitgebreid gedaan met één van onze bekende leveranciers Vekoma tijdens een meerdaagse workshop Duurzame Attractiebouw. Door de jaren heen weten we dat duurzaamheid niet alleen voortkomt uit de vraag van attractieparken, maar ook uit het aanbod van attractiebouwers. Om duurzamer te worden is samenwerking met externe partners essentieel.”
Anne-Mart Agerbeek, Algemeen directeur bij Vekoma, beaamt dit: “Het is bijzonder om op deze manier met elkaar in gesprek te gaan, zonder dat er een opdracht aan ten grondslag ligt. Dit was een eerste keer voor ons als leverancier, maar we hopen dit vaker te doen met opdrachtgevers. Het is ontzettend waardevol om inzicht te krijgen wat duurzaam bouwen écht betekent. En daarom deelden we deze kennis graag met branchegenoten tijdens de Sustainability Day. We hopen dat iedereen die maatschappelijke verantwoordelijkheid gaat nemen.”

IAAPA Expo Europe 2024

IAAPA, de toonaangevende wereldwijde organisatie voor de attractie-industrie, brengt dit jaar de IAAPA Expo Europe naar Amsterdam. Van 23 tot 27 september vindt het belangrijkste evenement voor pretparken, attracties en andere bedrijven in de vrijetijdsindustrie plaats in de RAI in Amsterdam. Met een beursvloer van 18.500 vierkante meter is het de grootste Europese editie ooit en zullen er meer dan 750 exposanten uit heel Europa zich tentoonstellen. Bezoekers kunnen ‘s werelds meest gerenommeerde fabrikanten en leveranciers bezoeken en een breed scala aan producten, diensten en oplossingen ontdekken. IAAPA Expo Europe is een must voor iedereen binnen de wereldwijde amusementsindustrie.