Een middeleeuws avontuur: de decorploeg van OOG bereidt zich voor

23 okt , 20:05 Nieuws
img 4005
Toneelvereniging OOG
Met nog één week te gaan, wordt er in Kaatsheuvel hard gewerkt door de heren van de decorploeg van Toneelvereniging OOG Waalwijk om alles op tijd af te krijgen. Kosten noch moeite worden gespaard om het decor van het 100-jarig jubileumstuk er fantastisch uit te laten zien.
Voor de voorstelling "Robin Hood in Waelwyck" wordt een heus bos gecreëerd, inclusief een kerk, een kasteel, meerdere koetsen en zelfs een compleet dorpsplein. De uitvoerige 3D-tekeningen, die als leidraad dienen voor alle wisselingen tijdens de voorstelling, laten zien dat er geen detail over het hoofd wordt gezien. En dat is hard nodig, want die wisselingen zijn er meer dan genoeg, wat de heren achter de schermen een flinke uitdaging oplevert.
Gelukkig bestaat de decorploeg uit echte vakmensen, iets wat terug te zien is in de degelijkheid van de decorstukken. Veiligheid staat voorop, want je wilt ook de spelers beschermen, aldus de heren.
Voor de schilder van de decorploeg kan het niet ingewikkeld genoeg zijn. Hij krijgt een opdracht en voordat de avond voorbij is, staat er een complete torenkamer op de houten panelen, inclusief dieptewerking. Het voelt alsof je zo de middeleeuwen binnenstapt.
Dat het een hechte club is binnen de decorploeg, is wel duidelijk. Naast het serieuze werk zoals timmeren, zagen en schilderen, gaat er geen avond voorbij zonder een biertje en een goed gesprek. Het blijft immers een hobby, en hobby moet in de eerste plaats gezellig zijn!
"Robin Hood in Waelwyck" wordt door Toneelvereniging OOG opgevoerd op **7, 8, 9 en 10 november** in Theater de Leest in Waalwijk. KLIK HIER om uw kaarten te kopen. 
Toneelvereniging OOG
Toneelvereniging OOG