Bestuurswijziging Herenboeren De Langstraat

04 jul , 19:12 Nieuws
marleen rechts op bezoek in boekel
Herenboeren de Langstraat
LANGSTRAAT - Een Herenboerderij is een professioneel bedrijf en een coöperatie van meer dan 200 huishoudens die samen voedsel produceren. Dit gebeurt op een toekomstbestendige manier, met oog voor de natuur. Dit resulteert in een gevarieerd en betaalbaar voedselpakket dat wekelijks wordt geleverd.
Daarnaast ontstaat er een gemeenschap die samen de verantwoordelijkheid draagt en samen met een opgeleide boer de boerderij draaiend houdt. De leden genieten van het eten van het land, eten met de seizoenen mee en ontmoeten elkaar bij activiteiten zoals workshops, planten en oogsten. Er zijn inmiddels 22 Herenboerderijen in Nederland operationeel, en in de Langstraat vorderen de voorbereidingen gestaag. Dit betekent dat de vele taken goed verdeeld moeten worden onder de vrijwilligers.
Marleen de Kanter, die recent is toegetreden tot het bestuur en bioloog van oorsprong is, heeft een passende opdracht ontdekt. Zij wordt de coördinator van de groep die de biodiversiteit gaat bijhouden. Bij een Herenboerderij werkt men samen met de natuur, en het leven op en rond de boerderij moet erop vooruitgaan. Dit wordt jaarlijks gemeten. Na een nulmeting wordt de soortenrijkdom en de groei daarin bijgehouden. Daarnaast is Marleen lid van de werkgroep communicatie en mede verantwoordelijk voor de berichten in de media.


Nol Kleijngeld
, die een groot deel van zijn werkende leven als burgemeester actief is geweest, heeft altijd interesse gehad in initiatieven die bijdragen aan een betere en mooiere wereld. Hij vindt het belangrijk om zelf de handen uit de mouwen te steken en sloot zich daarom graag aan bij de Herenboeren. Hij is overtuigd van het model dat de Herenboeren kiezen, dat vernieuwend is en gedragen wordt door een actieve gemeenschap, een coöperatie, en gesteund door een solide landelijke organisatie: Herenboeren Nederland. Nol houdt enorm van goed eten en kijkt uit naar de eerste oogst. Hij meldde zich direct toen hij hoorde dat er een nieuwe secretaris nodig was.
Het bestuur is snel weer compleet. Binnen dezelfde week gaven nog twee kandidaten aan een rol in de coöperatie te willen spelen. Binnenkort verwelkomen wij een coördinator "Ontwerp en Inrichting" en een coördinator "Team Samen". Zo maken vele handen licht werk.
Momenteel zijn er 107 intentieverklaringen (huishoudens die hebben aangegeven daadwerkelijk mee te willen doen bij de start en voorrang krijgen) en meer dan 270 huishoudens die interesse hebben. Met de steun van een landelijke organisatie, de kartrekkers die voorwerk verrichten, en een boerenfamilie die met ons in zee wil gaan, staan we in de startblokken.
Voor vrijblijvende informatie kunt u de QR-code scannen om onze website te bezoeken.

Informatie en contact

qr herenboeren de langstraat