Ad van Hamond stopt als raadslid: ‘Het is mooi geweest’

25 jul , 9:25 Nieuws
beediging24
WAALWIJK - Na ruim 22 jaar stopt Ad van Hamond als gemeenteraadslid. Ad was nestor van de Waalwijkse gemeenteraad en zat ook al jaren in het Algemeen Bestuur van Baanbrekers. Hij is vele jaren fractievoorzitter geweest van Lokaal Belang en daarvoor ook bij Gemeentebelangen (een van de voorlopers van onze partij). In 2018 was Ad van Hamond bovendien lijsttrekker van Lokaal Belang. Onder zijn aanvoering behaalde de partij 9 zetels.
Fractievoorzitter Maud Veraa blikt dankbaar terug: “Ad is een van de stuwende krachten geweest binnen Lokaal Belang. Hij was één van de grondleggers van onze partij. In 2008 ontstond Lokaal Belang door een fusie van de lokale partijen De Acht Kernen, PBI, Algemeen Belang-Lijst Brouwer en Gemeentebelangen. Mede dankzij Ad neemt Lokaal Belang al sinds 2008 aaneengesloten deel aan de coalitie en is onze partij al 16 jaar een constante factor binnen het Waalwijkse gemeentebestuur.”
Ad van Hamond heeft zich op vele fronten ingezet. Hij komt regelmatig op voor de belangen van ouderen, maar ook sport, onderwijs en woningen (en vooral het gebrek daaraan) hebben zijn speciale aandacht. ‘Niet mauwen, maar bouwen’, is één van zijn motto’s. “Ik ben nu 79 jaar, het is mooi geweest”, concludeert Ad. “Ik was sowieso van plan om voor de verkiezingen in 2026 met het raadswerk te stoppen en vers bloed de kans te geven. Dat moment komt nu vanwege gezondheidsproblemen alleen iets eerder dan gedacht. De emmer is vol, en de accu is leeg.”
Op donderdagavond 22 augustus neemt Ad afscheid van de politiek tijdens de eerste raadsbijeenkomst na het zomerreces. Iedereen is welkom op de publieke tribune. Wie Ad zal opvolgen is nog niet bekend.
Fotobijschrift: Beëdiging Ad van Hamond maart 2022.