Koken met kok Marcel tijdens project Scoren voor gezondheid

Cbs De Brug neemt deel aan het project Scoren voor gezondheid. Dit is één van de grootste projecten van Stichting Samen RKC. Het project is gericht op leerlingen uit groep 6 van basisscholen in de gemeente Waalwijk en Heusden en duurt 12 weken.

Tijdens het project gaan de leerlingen aan de slag met gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Ook ouders worden nadrukkelijk betrokken bij het project met de ‘Scoren voor gezondheid kalender’. Hierop staan opdrachten, die de leerlingen samen met hun ouders kunnen doen, aangevuld met feitjes over gezonde voeding en een gezonde leefstijl.

De GGD heeft de klas meer uitgelegd over de ‘Schijf van vijf’. Samen RKC organiseerde een erg leuke en leerzame speurtocht door een supermarkt in Waalwijk. Vol met vragen over voeding en een gezonde maaltijd. Daarnaast is er in het programma veel aandacht voor bewegen en sport inclusief video’s met ochtendgymnastiek.

Hoogtepunt voor de leerlingen was de komst van een echte kok, Marcel, van restaurant Koken aan de Markt in Geertruidenberg naar school. Kok Marcel heeft samen met de leerlingen een ontzettend lekkere en gezonde maaltijdsalade gemaakt, waarbij ook weer veel aandacht was voor alles dat de leerlingen tot nu toe al geleerd hadden over voeding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen