Film bij HKW in het Huis van Waalwijk

Foto: KCW

WAALWIJK – Na een succesvolle expositie van Anja van Unen (beelden) uit Tilburg, is nu weer de beurt aan een Waalwijkse kunstenaar. De maand juni komt Ron Beumer met etsen en enkele beelden bij Hedendaagse Kunst Waalwijk exposeren.

Ron Beumer is een kunstenaar pur sang. Hij is meteen na de verbouwing van de Hooisteeghuisjes in een van de huisjes getrokken. Daar is hij nu nog altijd bijna iedere dag te vinden. Ron maakt veel etsen van bomen. De reden is dat hij de takkenstructuur van een boom vergelijkt met de menselijke hersenen. Dat is niet vreemd als je weet dat hij bij een complicatie tijdens een operatie hersenletsel heeft opgelopen.

Zijn dochter Karina heeft daar een film over gemaakt die bij de VPRO is uitgezonden. Het mooie is dat wij die film op alle openingsdagen in juni kunnen tonen. Deze film met een duur van 25 minuten laat zien hoe het is voor Karina dat haar vader Ron NAH (niet aangeboren hersenletsel) heeft en hoe Ron zelf dit ervaart.

De expositie van Ron start op zaterdag 1 juni en eindigt op zondag 30 juni. Het Huis van Waalwijk is daarvoor geopend op alle zaterdagen en zondagen van 13.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. Op zondag 2 juni om 15.00 uur is er een officiële opening.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen