De rust keert weer terug in Sprang-Capelle na alle activiteiten van de Oranjevereniging

SPRANG-CAPELLE – Nu alle activiteiten van Oranjevereniging Wilhelmina achter de rug zijn, keert de rust weer terug in Sprang-Capelle. De organisatie kijkt tevreden terug op deze dagen.

De zeepkistenrace was dit jaar weer uitgebreider. De teams mochten elkaar beoordelen met de vraag of ze de eindstreep zouden halen. Velen waren positief gestemd en hadden de verwachting dat iedereen het wel zou halen. Maar niets was minder waar. Uiteindelijk waren er drie van de 13 teams die de eindstreep niet haalde. Helaas voor hen, maar voor de anderen meer kans om te winnen. Dit jaar was er een nieuw onderdeel, namelijk de mystery guest. De Oranjevereniging had een paar bekende Sprang-Capellenaren gevraagd om zich in een pak te hijsen. Met een paar hints moesten de teams raden wie het was. Bijna iedereen had het goed geraden. Arnold van Vuuren, John Nieuwenhuizen en Bart van Wijlen waren de mystery guests en werden toegejuicht onder luid applaus.

Na een paar uurtjes slaap was het tijd om weer in de sportoutfit terug te keren naar de zeskamp. Met dit jaar weer nieuwe inspiratie waren er weer allerlei oude en nieuwe spellen die de revue passeerden. Onder andere het bekende vrachtwagentrekken kon dit jaar niet ontbreken. Er werden weer allerlei tactieken bedacht om de spellen te winnen. Uiteindelijk waren het de Deurzakkers die er met de winst vandoor gingen. Met Blauw Bloed en de Springgazellen opvolgend stonden ze mooi op het podium. Het werd nog even spannend toen de beker van de Springgazelles tijdens de feestavond zoek raakte. Wie o wie had hun heilige graal toch zonder enige schaamte van tafel gepikt? Het werd even minder Gazellig. Gelukkig kregen de raddraaiers spijt en werd de bokaal een week later netjes teruggebracht. Eind goed al goed.

Nadat de tent even rust had gekregen om bij te komen, begon op woensdag weer de kinderbingo. Met een lekkere slushpuppy en popcorn konden de kinderen van Sprang-Capelle mooie prijzen winnen. En zo zie je maar weer, voor ieder wat wils in de feesttent.

Tijdens de Hollandse avond is de tap niet dicht geweest. Met de spectaculaire optredens en de gezellige sfeer is er weer een mooi evenement neergezet. De vissershoedjes waren niet aan te slepen, de sfeer was top en er werd veel gedanst. Want zoals we bij de Oranjevereniging zeggen: Als iedereen een extra pilsje drinkt, kunnen anderen voor een klein bedrag weer genieten van de ouderenmiddag.

De Koningsdagfestiviteiten begonnen vroeg met om 09:30 uur de aubade. Er werd weer mooi gezongen en stadsdichter Romy had weer een mooi gedicht. In het begin was het regenachtig, maar met de hoop dat het droog zou worden, werden de springkussens opgebouwd en de bar weer opgestart. De weersvoorspellingen waren wisselend, maar zoals altijd trok het ook dit jaar in de middag weer open. Met prachtig weer en allerlei activiteiten was het een groot feest. De kindermiddag werd afgesloten met Monique Smit, die ervoor zorgde dat het net zo’n groot feest was als tijdens de Hollandse avond.

Tijdens Koningsdag was er ook weer trekkerbehendigheid met allerlei spellen om de deelnemers te laten bewijzen wie het beste met zijn of haar trekker om kan gaan. Met commentaar van Herman werd het voor iedereen spannend. Maar Bas de Groot was niet gevoelig voor spanning en liet de rest zien hoe het moest. Hij kwam als winnaar uit de bus en mocht de bokaal mee naar huis nemen.

In de avond was de eerste editie van Wilhelmina the Party! De Liveband Broadway speelde alle hits en zorgde ervoor dat de hele tent in de polonaise ging. Hun slotakkoord betekende ook het einde van de feestweken. De tent werd opgeruimd en de rust keerde langzaam terug op het evenemententerrein.

Dit jaar hebben we zoals gewoonlijk afgesloten met de dodenherdenking bij het Jan de Rooymonument. De grote opkomst liet zien dat het herdenken van de oorlogsslachtoffers iets is wat leeft binnen alle generaties. Het is belangrijk om de bewustwording over het leven in vrijheid door te geven.

Kijkend naar alle activiteiten is er voor iedereen binnen de gemeenschap een activiteit toegankelijk geweest. Van de gratis Kinderspelen op Koningsdag tot de ouderenmiddag. Op deze manier probeert Oranjevereniging Wilhelmina een vereniging voor iedereen te zijn. Een plek waar een pilsje nog gewoon €2,75 kost en waar degenen die in de tent een extra drankje nemen kunnen bijdragen aan de gratis activiteiten.

De vereniging bedankt iedereen die zich heeft ingezet om de afgelopen weken een succes te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen