GO Urban-maand sluit af met spetterende wipe-out

Foto: GO Waalwijk

De afgelopen weken deden tientallen jongeren mee aan het GO Urban-festival, het straatvoetbaltoernooi FC Straat en een wipe-out baan. De activiteiten vonden plaats in het kader van de GO Urban-maand. De themamaand werd op woensdagmiddag 24 april spetterend afgesloten. In Zwembad Olympia konden jongeren tussen 11 en 16 jaar zich uitleven op een wipe-outbaan.

“Wipe-out is een hindernisbaan in het water”, legt buurtsportwerker Elke Forkink uit. “Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk over de hindernissen klimt, glijdt en springt zonder onderweg in het water te vallen.” Deelname aan de wipe-out was gratis, dankzij een bijdrage uit het lokaal Sport- en Cultuurakkoord.

GO Urban-maand smaakt naar meer

Met de wipe-out sloten de buurtsportwerkers en buurtsportcoaches de GO Urban-maand af. Doel van de themamaand was om activiteiten speciaal voor de leeftijdscategorie 11 tot en met 16 jaar te organiseren en met deze jongeren in contact te komen. Elke Forkink noemt de GO Urban-maand een succes. “Deze leeftijdsgroep heeft duidelijk behoefte aan activiteiten waarbij ze elkaar ontmoeten. Wij gaan dan ook zeker aan de slag om vaker activiteiten te organiseren, waarbij we opnieuw samen zullen werken met lokale sport- en cultuuraanbieders, jongerenwerkers van de Tavenu en andere samenwerkingspartners. Graag daag ik de jongeren ook uit: heb je een goed idee of wil je iets organiseren in jouw wijk, maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Je mag altijd contact met me opnemen!” Kijk op www.gowaalwijk.nl/gourban voor alle info of bel met buurtsportwerker Elke Forkink: 06 – 13 53 10 88.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen