Winnaars van FC Straat door naar regionale finale

Twee teams uit de categorie JO13 nemen het tegen elkaar op tijdens de voorronde van straatvoetbaltoernooi FC Straat op het Cruyff Court.
Twee teams uit de categorie JO13 nemen het tegen elkaar op tijdens de voorronde van straatvoetbaltoernooi FC Straat op het Cruyff Court.
Foto: Profielfilm

WAALWIJK – 14 teams trapten vrijdag 12 april af bij het straatvoetbaltoernooi FC Straat op het Cruyff Court. De winnende teams bemachtigden een plek voor de play-offs: de regionale finale. FC Straat maakt deel uit van de GO Urban-agenda; in april worden wekelijks activiteiten georganiseerd voor jongeren tussen 12 en 16 jaar.

FC Straat is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland, aldus Elke Forkink. Als buurtsportwerker organiseerde ze de lokale voorronde op het Cruyff Court. Ze vertelt: “Straatvoetbal is hartstikke populair. FC Straat – de online voetbalclub van Soufiane Touzani die iedereen méér wil laten (straat)voetballen – nam samen met de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation het initiatief om een landelijk straatvoetbaltoernooi te organiseren. Het is de eerste keer dat in Waalwijk een voorronde georganiseerd wordt. Op 12 april kwamen 6 teams uit in de categorie JO13, 1 team in categorie MO13, 5 in categorie JO15 en 2 in categorie MO15. De winnende teams gaan nu door naar de play-offs. Winnen ze die regionale finale? Dan maken ze kans op een plek in de felbegeerde FC Straat League.”

Potje padel op woensdag 17 april

FC Straat staat op de agenda van de GO Urban-maand, met elke week activiteiten voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. Op woensdag 17 april organiseren de buurtsportwerkers samen met jongerenwerkers van de Tavenu een middag padel bij TPV Waalwijk. Elke: “Een tijdje geleden vroegen we jongeren wat ze graag eens zouden doen. Padel scoorde hoog en dat is niet zo gek, want het is een heel populaire sport. Op woensdagmiddag 17 april mogen jongeren tussen 12 en 16 jaar gratis een potje padel spelen. Ook als je het nog nooit hebt gedaan, ben je welkom. Wij zorgen voor rackets en een padeltrainer geeft slimme tips en leert de eerste tricks.” Op woensdagmiddag 24 april sluit de GO Urban-maand af met een wipe-out in het zwembad.

Deelname aan alle activiteiten is gratis. Aanmelden is wel verplicht, vol is vol. Kijk op www.gowaalwijk.nl/gourban voor alle info of bel met buurtsportwerker Elke Forkink: 06 – 13 53 10 88.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen