112

Jongen vast in slooppand aan de Eerste Zeine Waalwijk, brandweer en politie schieten te hulp

WAALWIJK – Op dinsdag 9 april, omstreeks 18:15 uur, ontving de brandweer van Waalwijk een oproep om de politie te assisteren aan de Eerste Zeine in Waalwijk.

Een jongen was een slooppand binnengegaan, samen met een aantal vrienden. Ze waren het terrein van het oude slachthuis opgegaan. De jongen was alleen het pand binnen gegaan en kon vervolgens niet meer naar buiten. Omdat de jongens geen mobiele telefoon bij zich hadden om hulp in te schakelen, riep een van hen de hulp in van een voorbijganger een straat verderop. Deze omstander belde direct de politie en de brandweer.

Volgens omwonenden komen tieners regelmatig op het terrein om te spelen. Een buurtbewoner waarschuwde dat het terrein erg gevaarlijk is omdat het pand op instorten staat. De brandweer slaagde er snel in om de jongen met behulp van een ladder te bevrijden. Na een gesprek met de politie liepen de jongens geschrokken naar huis terug.

Volgens jongeren gaat er een filmpje rond op TikTok waarbij het slooppand van het slachthuis te zien is. Jongeren roepen elkaar via TikTok op om het slooppand te bezoeken, wat gevaarlijke situaties kan opleveren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen