Vrijwilligers in actie voor de natuur!

Op 6 april 2024 kwamen 45 vrijwilligers samen om de oevers van de Bergsche Maas schoon te maken, een gebied dat zich uitstrekte tussen Raamsdonk en Doeveren.

De bijeenkomst vond plaats vanaf 09:00 uur bij melkveebedrijf Van Suijlekom in Sprang-Capelle. Na een warm welkom door Ted, een kopje koffie en het verdelen van de schoonmaakgebieden, vertrokken de vrijwilligers naar hun toegewezen locaties. Sommige delen van het gebied waren verrassend schoon, terwijl andere juist vol lagen met afval.

Rond half één kwamen alle vrijwilligers weer samen op het verzamelpunt om te genieten van een verse kop koffie met een broodje. Na afloop kregen ze een demonstratie van “Van Pet Naar Pret”, waarbij plastic vermalen werd door middel van fietsen. Een flinke aanhangwagen kon ternauwernood al het verzamelde afval meenemen, dat op een veilige plek werd opgeslagen om later door Rijkswaterstaat te worden opgehaald.

Ted Elschot en Ad de Wilde bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan het schoonmaken van de natuur, waarbij ze tot de conclusie kwamen dat het vergelijkbaar was met minimaal 50 zakken afval, inclusief groot materiaal zoals een surfplank, lege kunststof vaten, isolatiemateriaal, autobanden, tuinstoelen, enzovoort.

Bedankt:

  • De Gemeente Waalwijk voor sponsoring met broodjes, drinken en benodigde materialen.
  • Melkveebedrijf van Suijlekom in Sprang-Capelle voor het ter beschikking stellen van de ruimte.
  • Firma Van Wijlen uit Sprang-Capelle voor de koffie, thee en logistieke ondersteuning.
  • Maascleanup voor ondersteuning via hun website en materiaal.
  • IVN de Waerdman voor het delen van tips over de natuur.
  • En natuurlijk naar alle 45 vrijwilligers, van groot tot klein, die zich hebben ingezet voor dit mooie initiatief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen