Internationale Design Award voor ’t Bourgondisch Hof in Waalwijk

WAALWIJK – De vorig jaar gerealiseerde modernisatie van de bowling als onderdeel van ’t Bourgondisch Hof in Waalwijk is niet onopgemerkt gebleven. Deze week heeft ‘Bowling Center Management’ (BCM) magazine bekend gemaakt dat ’t Bourgondisch Hof winnaar is van de jaarlijkse ‘Bowling Center Architecture and Design Awards’ in de categorie ‘international, best modernized center’.

BCM is een uitgave van de Amerikaanse BPAA, De Bowling Proprietor’s Association of America en is internationaal gezien al decennialang hét toonaangevende magazine dat maandelijks de nieuwste ontwikkelingen volgt en publiceert op gebied van bowling en entertainment. Jaarlijks reikt het magazine haar awards uit (dit jaar voor de 39e keer) verdeeld over nationale (USA) en internationale (buiten USA) bedrijven in verschillende categorieën, waarvan de belangrijkste ‘best new center’ en ‘best modernized center’ zijn.

Voor de designwedstrijd zijn, na een voorselectie, 82 inzendingen beoordeeld door een deskundige en onafhankelijke jury onder leiding van gerenommeerd architect James Nowak. Internationaal ‘best new center’ is ‘Brass Monkey Citywalk’ geworden, gevestigd in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) en voor het internationaal ‘best modernised center’ ’t Bourgondisch Hof in Waalwijk. De internationale winnaars worden uitgelicht in de mei editie van het magazine.

Gjalt Walda, directeur van ’t Bourgondisch Hof, was zeer verheugd toen hij het verlossende telefoontje kreeg en vernam dat zijn bedrijf deze prestigieuze award had gewonnen. Walda: ‘Er zijn vorig jaar bergen werk verzet door onze professionele partners alsook de eigen medewerkers om de bowling te moderniseren en uit te breiden met een Pool Lounge. Dat het resultaat van de verbouwing heeft geleid tot deze award is een kroon op ons werk!’

Een belangrijke partner in het modernisatie project is Valcke Bowling. Zij hebben als distributeur en installateur onder meer de bowlingmachines en het interactieve scoresysteem geleverd. Als kers op de taart is een grote LED Wall geïnstalleerd boven de bowlingbanen, dat een ware eyecatcher is in de ruimte.
Nico Joris, directeur Valcke Bowling NL: ‘Vorig jaar had ’t Bourgondisch Hof de primeur in Nederland met de installatie van de Brunswick Boost ST; de allernieuwste en beste bowlingmachines die momenteel in de markt te verkrijgen zijn’. ‘Wij (Valcke) hadden al wel een voorgevoel dat ’t Bourgondisch Hof hoog zou eindigen, maar waren blij verrast dat ze ook als winnaar uit de bus kwamen in deze categorie. Dik verdiend!’

Over ‘t Bourgondisch Hof

‘t Bourgondisch Hof is een horeca – en leisure onderneming in Waalwijk. Opgericht op 11 maart 1980 door Henk en Phili Walda als Bowling- & Party Centre Waalwijk en inmiddels staat zoon Gjalt als tweede generatie aan het roer van het familiebedrijf.

Naast de activiteit bowlen dat in 2023 geheel is gemoderniseerd, zijn de afgelopen jaren meer leisure activiteiten toegevoegd. Een vestiging van GlowGolf Waalwijk en een Private Karaoke Bar zijn in 2021 geopend in hetzelfde pand en in 2023 heeft het bedrijf uitgebreid met een Pool Lounge waar men kan poolbiljarten en darten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen