R.W.B. bezorgt The Gunners eerste thuisnederlaag van het seizoen

BREDA – Op zaterdag 16 maart reisde RWB af naar Breda voor een ontmoeting met The Gunners. In de thuiswedstrijden waren The Gunners nog ongeslagen, maar RWB wist daar verandering in te brengen.

Ondanks de 1-0 achterstand tijdens de rust was RWB niet in paniek. Voor rust had RWB het betere van het spel maar was het niet aankomen van de eindpass het probleem. De eerste kans die The Gunners kreeg was meteen raak. Verantwoordelijk voor deze 1-0 was aanvaller Daniël Zwanenberg. Rik Gielen had net daarvoor ook al de score kunnen openen maar zijn kopbal ging over. Met deze Rik Gielen heeft The Gunners er overigens in de winterstop een klasse spits bij gekregen. De voormalige spits van Boeimeer maakte in de winterstop de overstap van het Belgische KFC Meer naar The Gunners. Hiermee wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid dat internationale transfers tussendoor zijn toegestaan. Na rust was RWB secuurder met de eindpass en boog het de achterstand om naar een 1-3 overwinning.

RWB vertrouwde er zaterdag 16 maart op dat het elke wedstrijd wel doelpunten maakt, en dat kwam ook uit in de wedstrijd tegen The Gunners. RWB begon in ieder geval scherper aan de tweede helft en kwam vanuit een snel genomen corner in de 58e minuut via Bob Janssen op gelijke hoogte. In de tweede helft begon tevens het middenveld met Koen van Baardwijk en Cas Renckens beter te lopen. Cas Renckens raakte in de thuiswedstrijd tegen The Gunners geblesseerd en stond deze wedstrijd weer voor de eerste keer in de basis. Nadat Bram van Iersel 20 minuten voor tijd de 1-2 op het scorebord bracht ging The Gunners meer risico nemen. Uit een omschakelmoment was het de snelle Bram van Iersel die met zijn tweede van de middag voor de 1-3 zorgde en de wedstrijd in het slot gooide. In de strijd om de vierde plaats moet The Gunners nu TSC boven zich dulden. De vierde plaats is een belangrijke stek daar degene die vierde wordt waarschijnlijk de Periode van de kampioen over neemt. RWB dat vorige week de 2e Periode binnen haalde kijkt nog steeds naar boven met de hoop dat NEO’25 en RFC de komende weken punten gaan verspelen. Uiteraard begint het met zelf geen punten meer verspelen, zeker niet bij de wedstrijd zaterdag 23 maart waarbij RWB thuis speelt tegen UVV’40 uit Ulvenhout.