Fietstrainingen voor de jongsten én voor 55-plussers

Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Het is lente en we stappen weer massaal op de fiets. Voor wie wel wat hulp kan gebruiken bij het veilig fietsen, organiseert GO Waalwijk speciale fietstrainingen. Voor senioren zijn er trainingsdagen op vrijdag 12 april en vrijdag 24 mei. Voor kinderen tussen 5 en 12 jaar zijn er in april drie trainingen van een half uur.

Kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud die kunnen fietsen, maar nog wat moeite hebben met vaardigheden, krijgen hulp bij het beter leren fietsen. In drie trainingen van ieder een half uur worden vaardigheden zoals sturen, trappen en balanceren verder ontwikkeld, zodat kinderen veiliger aan het dagelijkse verkeer kunnen deelnemen. De trainingen vinden plaats op vrijdagen 5, 12 en 19 april van 16.00 tot 16.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden is wel verplicht, via de website www.sjors.gowaalwijk.nl, waar meer informatie te vinden is.

Trainingsdagen voor 55-plussers

Ook zijn er twee fietstrainingsdagen gepland voor 55-plussers. Organisator Annika Jabroer vertelt: “Doel van een trainingsdag is om de fietsvaardigheid te vergroten en met meer plezier en vertrouwen te fietsen op een elektrische of gewone fiets. Trainer Maikel Govaarts deelt allerlei praktische tips en besteedt daarnaast aandacht aan verkeersregels en verkeersveiligheid. Het worden informatieve en zeker ook gezellige dagen. We sluiten de trainingsdag af met een mooie fietstocht.” Belangstellenden kunnen kiezen uit twee data: vrijdag 12 april of vrijdag 24 mei. Het programma is voor beide dagen gelijk; de trainingsdagen duren van 10.00 tot 15.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur). Er is per training ruimte voor maximaal 28 deelnemers, wonend in Waalwijk, Waspik of Sprang-Capelle.

Startlocatie is De Paardenvriend, Drunenseweg 23 in Waalwijk. Deelname aan de fietstraining kost € 5,- inclusief lunch (op de startlocatie). Aanmelden kan via de website www.gowaalwijk.nl/fietstrainingsdagen of telefonisch bij de GO Fit-beweegcoaches Ine van Liempd, tel. 06 – 33 04 14 31 of Annika Jabroer, tel. 06 – 22 75 03 74. De fietstrainingen maken deel uit van het programma GO Cycling. Hiermee wil het project GO Waalwijk het fietsen voor jong en oud stimuleren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen