De Passie van de Langstraat viert haar lustrum met twee indrukwekkende uitvoeringen

WAALWIJK – Afgelopen weekend was het weer tijd voor een van de meest bijzondere culturele evenementen binnen onze regio: De Passie van de Langstraat vierde haar lustrum met maar liefst 2 live uitvoeringen. Wat in 2018 begon als een leuk idee, groeide al snel uit tot een groots event dat de harten van velen wist te raken.

>> Klik hier om alle foto’s te bekijken <<

Dit jaar vonden zelfs twee uitvoeringen plaats in de sfeervolle setting van Sporthal de Slagen in Waalwijk, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot een prachtige theaterzaal. Een imposant podium in de vorm van een kruis, met steigers daarachter, creëerde een adembenemende achtergrond voor het schouwspel dat zich ontvouwde.

De voorstelling begon op magische wijze om klokslag 20.30 uur, waar Arjan Janissen (Judas) en Willem Schenkelaars (Petrus) het publiek meteen wisten te betoveren met het krachtige nummer “It’s a Kind of Magic”. Al snel sloten koor en cast zich aan, waardoor de avond begon met een feestelijke opening. Het prachtige decor en het schitterende licht lieten menigeen zich wanen in een professioneel theater, waar zelfs de Ziggo Dome nog een puntje aan kon zuigen.
Elk jaar weet De Passie van de Langstraat een actuele verhaallijn (geschreven door Gera de Jong) naadloos te laten aansluiten op het eeuwenoude lijdensverhaal, en dat was dit jaar niet anders. Met het thema van zelfmoord werd een gevoelig onderwerp aangeraakt, in een zeer indrukwekkende scene. Waarbij de aanwezigheid van folders van 113 zelfmoordpreventie en een collecte voor deze stichting de ernst van de zaak benadrukten. Na afloop sprak initiatiefneemster Gera de Jong haar zorg uit over het stijgende aantal zelfmoorden onder jongvolwassenen, wat veel losmaakte bij het publiek.

De kwaliteit van het koor en de cast was van buitengewoon hoog niveau, en terecht kunnen we trots zijn op zoveel talent in onze Langstraat. De vertolkingen van Jezus (Rick van den Belt), Judas (Arjan Janissen) en Maria (Claire van der Loo) raakten rechtstreeks het hart van het publiek, waarbij emotie en talent hand in hand gingen. Gera was vanwege het lustrum dit jaar een van de vertellers samen met Stephan Peters die eerder de rol van Jezus en Judas vertolkte, een verassend leuk duo die de vele teksten uit het hoofd deden. Jezus, vertolkt door Rick van den Belt, betoverde het publiek met zijn prachtige stem en spel. En dan de wanhoop en spijt bij Arjan Janissen (Judas) toen hij het nummer “Wit Licht en Bloed, Zweet en Tranen” zong. De zaal was zichtbaar onder de indruk van zijn acteer- en zangtalent. Het was alsof Judas daar echt stond.

Petrus bracht mooi en puur het lied “Grijs” ten gehore. En dan Maria, de moeder van Jezus, gespeeld door Claire van der Loo, waarvan de stem rechtstreeks je hart binnenkwam. Bij het prachtige nummer “De Zevende Dag”, waarop het kruis werd binnengebracht, was het muisstil.
Rick van den Belt (Jezus) heeft een bijzonder stemgeluid. Hij vertolkte onder andere het nummer “Jouw Kleuren”, “We Zullen Doorgaan” en “Morgen Wordt Fantastisch”. Bij het lied “De Diepte van Stien” zag je de emotie in de zaal.

Initiatiefneemster Gera de Jong werd als initiatiefneemster en drijvende kracht in het zonnetje gezet door burgemeester Ausems, voor haar toewijding voor de Passie en andere hartverwarmende initiatieven binnen de gemeente Waalwijk. Gera benadrukte dat zij dit niet alleen doet.

Met de hoop dat de Passie van de Langstraat nog vele jaren mag blijven bestaan, bedankt de organisatie alle aanwezigen, vrijwilligers en betrokkenen die hebben bijgedragen aan het succes van dit bijzondere evenement. De passie en toewijding achter de schermen maakten deze uitvoeringen mogelijk, en daarvoor verdienen zij alle lof.

En zoals vele bezoekers al aangaven: volgend jaar zijn ze er weer bij, hopend op een nóg indrukwekkender spektakel.
Volgend jaar meedoen in cast of ensemble? Meld je aan via [email protected].

Reacties van bezoekers

  • Wilma Elling: “De Passie van de Langstraat overstijgt de landelijke Passion.”
  • Brigitte Bernecker: “Een prachtige voorstelling van de passie weer neergezet, samen met je medemensen. Het raakt mij ook diep dat zoveel jongeren in de problemen zitten. Het is inderdaad geen makkelijke tijd. Nogmaals de passie was geweldig!!! Wij hebben enorm genoten.”
  • Marij den Teuling: “Wat hebben we genoten. Van de solisten, vertellers, volgelingen, band, koor, kortom van de hele cast. Maar bovenal respect naar het team van de Passie, die dit alles mogelijk maakte.”
  • Mary Boekema: “Ik vond de hele cast fantastisch! Het was werkelijk prachtig!”
  • Jeeke de Jong: “Wat was het mooi!! Echt de moeite waard.”
  • Huis van Waalwijk: “We hebben genoten van het begin tot het eind. Vooral van Maria, Jezus en Judas. Wat hebben we veel talent in de Langstraat.”
  • Loes van den Brekel: “Het was prachtig.”
  • Mieke van Mosselveld: “Het was fantastisch – band – koor artiesten – vertellers !!!! Geweldig.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen